Sirenia in Metropool, Hengelo

Op de aankondiging staan drie bands vermeld, maar er blijkt vanavond een vierde naam aanwezig te zijn: een internationaal gezelschap met de naam Crossing Eternity. Deze Roemeens – Zweeds – Duits – Hongaarse band brengt old school power metal. Het is niet spectaculair wat het ensemble laat horen, maar de band weet duidelijk wel hoe het werkt in het muziekwereldje. Misschien een vreemde combi met de andere bands, maar soit: zonder verwachtingen valt het geenszins tegen.

Crossing Eternity

Tijd voor een hernieuwde kennismaking met de Italianen van Alight, Het geluid in Hengelo staat uitstekend, waardoor de band aanzienlijk beter uit de verf komt dan tijdens onze eerste ontmoeting in België (samen met Serenity). Catia Borgogno blijkt goed bij stem en brengt de symfonische metal met passie. Bassiste Monica Perulli, gitarist Roberto Sieff en drummer Mirko Montresor spelen eveneens een solide set. Ingetogen, zodat de aandacht op Borgogno gericht blijft. Uiteindelijk komt voornamelijk het tweede album, Spiral of Silence, voorbij.

Alight

Ook de volgende band is een oude bekende, Elyose heeft al eens op FemME gespeeld en klinkt een stuk dynamischer dan Alight. Zeker zangeres Justine Daaé is een brok energie. In het verleden was dat vaak ook haar valkuil, maar ze heeft vanavond haar stem beter onder controle, waardoor het werk van Elyose een stuk beter overkomt. De metal met industrial- en electronic-invloeden is een prima opwarmer en zorgt voor voldoende variatie doorheen de avond.

Elyose

Na weer een korte ombouw is het tijd voor Sirenia. Andermaal een bekende van FemME 2016 inderdaad. Toen een van eerste optredens met de nieuwe zangeres Emmanuelle Zoldan. Inmiddels wat jaren verder is het een veel meer ingespeelde groep. De dynamiek komt vooral van Zoldan en gitarist Nils Courbaron. Hoofdman Morten Veland doet vooral zijn ding (gitaar en zang). Wat opvalt bij Sirenia is het ontbreken van een bas. Die zit wel in de mix, maar het blijft een vreemd gezicht.

Sirenia

De set bestaat uit een aardige doorsnede van het werk van de band, die inmiddels negen albums omvat. Uiteraard gaat de meeste aandacht uit naar het meest recente Arcane Astral Aeons en het voorlaatste Dim Days of Dolor. Al met al was deze reis richting het oosten des lands meer dan de moeite waard.

Datum: 02-03-2019 | Locatie: Metropool, Hengelo | Line-up: Crossing Eternity, Alight, Elyose & Sirenia | Setlist Sirenia

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.