Delain in Bibelot, Dordrecht

In een goed gevulde zaal krijgt Delain uiteindelijk de handjes dermate op elkaar dat ze er zelf door overdonderd lijken.

De prelude van dit feestje is voor het Nederlandse Autumn. De meer melancholische progmetal is een mooie fijne opener, hoewel een stuk minder uptempo dan Delain. In mooie, lange set van bijna vijftig minuten is er genoeg tijd beschikbaar om het nieuwe album Stacking Smoke te promoten met Blackout, Shift to Silence en Beacon. Er is echter ook ruimte voor klassiekers als Altitude en Gallery of Reality. Met drie gitaristen, de uitstekend passende stem van Marjan Welman en een ingetogen doch dynamische performance zet Autumn een show neer die, ondanks de al niet geringe lengte, best langer had mogen duren.

Autumn

Tijdens de set van Delain gaat uiteindelijk de meeste aandacht uit naar de nieuwe EP Hunters Moon. Het optreden wordt echter afgetrapt met Go Away van April Rain, gevolgd door het nieuwe Masters of Destiny. Toch lijkt het in eerste instantie niet zo’n groot feest te worden. Na een wat stroef begin slaat de vlam gelukkig wél in de pan. Naast nieuwe songs komen ook de bekende oudere songs voorbij. De show zit goed in elkaar en de jamsessie van Timo Somers en Joey de Boer (met Dordtse roots) is een geweldig intermezzo. De interactie tussen Charlotte Wessels en het publiek wordt gaandeweg steeds beter; zo goed dat ze er zelfs enigszins door lijkt verrast.

Delain

Met afsluiter The Gathering komt de meute voor een laatste keer goed in beweging. Al met al een prima avondje in Bibelot.

Datum: 01-03-2019 | Locatie: Bibelot, Dordrecht | Line-up: Bibelot & Delain |Setlist Autumn | Setlist Delain

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.