Battle Beast in Gebr. de Nobel, Leiden

De Finse power metalband Battle Beast is een garantie voor een feestje, met hun dynamische shows en een enthousiast publiek. De headliner tour van Battle Beast is gekoppeld aan de release van het vijfde album No More Hollywood Endings. Een album dat wat discussie op gang heeft gebracht omtrent de sound van de band. Ik denk dat het goed is dat bands proberen om te vernieuwen in plaats van steeds de veilige weg bewandelen, om vervolgens een album ‘zoals het vorige’ te produceren. Aan Battle Beast om aan te tonen dat ze het bij het rechte eind hebben.

De Finse power metalband Arion is de opener. Arion is  ontstaan in 2011 en heeft tot nu toe twee albums uitgebracht: Last Of Us en Life Is Not Beautiful. Op het podium valt duidelijk te zien dat Arion behoorlijk wat ervaring meebrengt.  Krachtige songs worden met enthousiasme uitgevoerd, hoewel vier weken touren ook wel zo zijn prijs kent. Het laatste nummer van de set is At The Break Of Dawn, met vocals verzorgd door Elize Ryd van Amaranthe. Zoals verwacht, is zij er alleen maar bij op de backing track. Al met al verzorgt Arion een lekkere opwarmer in de aanloop naar Battle Beast.

Arion

De openingssong van Battle Beast is Unbroken , toevallig ook het eerste nummer van het nieuwe album. Met behulp van veel rook wordt extra visuele kracht aan de show toegevoegd. Het past bij de insteek van de set. Dit onder de bezielende leiding van Noora Louhimo, de powerwoman die regelmatig vanuit de rook opduikt en er ook weer in verdwijnt. De setlist is een prima mix van songs van het nieuwste album en Bringer of Pain.

Na een rustiger deel met Endless Summer en I Wish  gaat het gas er weer vol op.  De outsider op de setlist is Out of Control van het album Battle Beast (2013), een song die het enthousiasme van het publiek wel het beste weerspiegelt.

Battle Beast

Battle Beast heeft het beste voor het laatst bewaard. De reguliere set wordt afgesloten met Eden, het hoogtepunt van No More Hollywood Endings. De toegift opent met de titeltrack van de vijfde plaat. Favorieten King For a Day en  Beyond the Burning Skies sluiten deze topavond met Finse power metal in stijl af.

Datum: 01-05-2019 | Locatie: Gebr. de Nobel, Leiden | Line-up: Arion, Battle Beast

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.