Amaranthe in Doornroosje, Nijmegen

Amaranthe was niet zolang geleden ook al voorbij gekomen, met een plekje in de tour van Powerwolf. Dat betekende wel, door het grootse podium van Powerwolf, beperkt ruimte en ook beperkte tijd voor de eerste bands. Deze keer was Amaranthe zelf de main act, met Warkings en Follow The Cipher als supports 

Allereerst is het de beurt aan Warkings. Aan de aankleding, met aardig wat schedels, is naar alle waarschijnlijkheid aardig was aandacht besteed. Min of meer gekostumeerd komt de band het podium op en dat blijft de gehele set het geval. De ‘Romeinen’ zijn even terug in Nijmegen. Dat de muziek veel overeenkomsten vertoont met Serenity is niet verrassend, met Georg Neuhauser als frontman. Het hoogtepunt van de set is Sparta met Melissa Bonny (Queen of the Damned).

Warkings

De set van Follow The Cipher vindt blijkbaar niet onder een goed gesternte plaats: Linda Toni Grahn was niet helemaal lekker en dat wordt gedurende set steeds duidelijker, doordat haar stem het steeds vaker af laat weten. Buiten dat is er niets aan te merken op de vermakelijke, enthousiaste set. Ik kijk dus nu weer uit naar een set met een gezonde zangeres.

Follow The Cipher

Tijd voor Amaranthe. Ze hebben ruimschoots tijd en aandacht geschonken aan het nieuwe album Helix; daar doen ze nu hun voordeel mee. Maar liefst zeven nummers van dat album komen vanavond voorbij. Met een full set blijft er gelukkig ook ruimte voor nummers als The Nexus, Drop Dead Cynical, Maximize en Digital World. Met deze show geven ze aan dat ze echt wel headliner-waardig zijn. Het blijft een kwestie van smaak, maar het spelletje dat gespeeld moet worden voorafgaand aan de toegift had gerust wat korter gemogen. Liever luisteren we naar een nummer om de tijd die rest op te vullen.

Amaranthe

Een geslaagde avond met drie bands die een mooie balans in stijlen hebben laten zien, waarbij Follow The Cipher ondanks de handicap een prima indruk maakte en Amaranthe een lekkere show neerzette met het terecht gekozen The Nexus als afsluiter van de goedgevulde show.

Datum: 31-01-2019 | Locatie: Doornroosje, Nijmegen | Line-up: Warking, Follow The Cipher, Amaranthe | Setlist Amaranthe

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.