Lesoir en Soup in Grenswerk, Venlo

Op deze zondagavond 13 mei staat in het Venlose poppodium Grenswerk een double bill op het programma. Een volle set voor het Nederlandse Lesoir – na een tour in de Balkan – en eveneens een volledige set voor het Noorse Soup. Op de valreep wordt besloten om de set om te draaien, zodat Soup opent en Lesoir met een thuiswedstrijd kan afsluiten. In mijn ogen een hele goed beslissing.

Soup maakt een type post rock waar Noorse bands een patent op lijken te hebben. Lekker atmosferische muziek, met bij tijd en wijle een heftige bite. Wat Soup laat horen zit muzikaal goed in elkaar en ook aan de details wordt ruimschoots aandacht besteed. Het enige jammere is dat je geen wervelende show krijgt voorgeschoteld: het draait bij Soup om de muziek. Daar is an sich natuurlijk helemaal niets mis mee.

Soup

Lesoir is naar eigen zeggen nog wat moe van de tour, maar op het podium valt daar weinig van te merken. Niet dat zij wél een spetterende show neerzetten, maar er is iets meer beweging aanwezig dan bij Soup, waardoor de switch goed uitpakt. Hun art rock is ambient, maar kent ook lekker heftige passages. Muzikaal steekt het ook bij Lesoir prima in elkaar.

Lesoir

Het was zeker de moeite waard om deze twee bands te gaan beluisteren. Het wat – qua aanwezigheid – karige publiek deed uiteindelijk wat het móést doen: het storende geklets bleef achterwege.

Datum: 13-05-2018 | Locatie: Grenswerk, Venlo | Line-up: Soup, Lesoir

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s!

 

FacebookTwitter