Graspop Metal Meeting 2016: het verslag

Graspop Modder Meeting 2016: een geweldig metalfeest

Donderdag | Vrijdag | Zaterdag | Zondag

Bij het ochtendgloren lijken de weergoden ons (tegen alle verwachtingen in) toch behoorlijk lief te vinden. Met een lekker warm zonnetje in de rug arriveren de eerste metalheads vroeg in de middag op de festval- en campingweide van Graspop 2016, in het oude en vertrouwde Dessel. Festivalbandjes worden gehaald en de eerste blikken goudgeel vocht geopend.

Maar helaas draait het weer volledig om, precies op het moment dat we een plekje hebben weten te bemachtigen om ons tentenkamp, inclusief blauwe partytent, neer te zetten. De sluizen worden opengezet en het stort met bakken uit de hemel. Een nat pak valt dus niet te voorkomen en voordat iedereen zijn spullen enigszins heeft verzameld en de tent heeft opgezet, zijn we alweer een paar uur verder. Hierdoor missen we dus Fleddy Melculy; doodzonde, aangezien deze Vlamingen op Koningsdag, tijdens Klok Rock Orange, nog een hilarische set neer wisten te zetten. Geen T-Shirt van Metallica en Ik Ben Mijn Sleutels Kwijt voor ons dus. Bummer! 

In de wandelgangen werd al flink gespeculeerd over de identiteit van de surprise act. Om half 9 wordt duidelijk dat het verrassingsoptreden écht van de hand van Trivium zal zijn. Pondenie, wat een leuke verrassing! De Nederlandse Trivium-fan wordt flink op zijn wenken bediend, nadat de band deze week al in Eindhoven en Groningen stond en tevens staat geprogrammeerd voor de Graspop-zondag. Vandaar dat de band vandaag dan ook gebruikmaakt van een andere setlist. Het kader blijft hetzelfde (beginnen met Strife en eindigend met In Waves) maar wordt verder ingekleurd met andere nummers, zoals Throes of Perdition en Like Light To Flies. Aan het geluid in de Marquee mag nog wel wat worden geschroefd, maar een leuke binnenkomer was het zeker!

Trivium
Trivium

Naast het reuzenrad (de kaalste van de twee redacteuren valt weer even flauw), de botsauto’s en een coca-cola-rodeo-fles is er dit jaar ook een worstelring neergezet, nabij de Metaldome en de Jupiler Stage. Onder gejuich en boe-geroep komen de worstelaars het podium opgeklommen om elkaar met een potje toneelworstelen te lijf te gaan. Het ligt er natuurlijk duimdik bovenop dat het zo nep is als de borsten van wijlen Lola Ferrari, maar vermakelijk is het wél; aanstekelijk zelfs. Diegene met de leukste muzikale introductie is vrijwel direct de gedoodverfde kampioen. Na een half uur is de interesse wel weer vervlogen. Op de camping liggen immers nog voldoende treeën bier, welke ook soldaat gemaakt moeten worden!

Donderdag | Vrijdag | Zaterdag | Zondag

FacebookTwitter

Bekijk het hele verslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.