Foto-verslag: FemME Battle Semi-finals

Na twee weekenden voorrondes (foto’s Battle 1 & 2 – foto’s Battle 3 & 4) is het tijd voor de semi finals van de FemME (Female Metal Event) Bandbattle. De Eindhovense zaal PopEi staat het weekend van 7 en 8 mei wederom in het teken van female fronted metal in al haar facetten. De grote prijs voor de bandwedstrijd: een plekje op het FemME-festival 2016, dit jaar gehouden op 23, 24 en 25 september in de Effenaar, Eindhoven.

Tussen de battles door, werd ook nog tijd gevonden voor een FemME clubshow op 30 april (met onder andere Leaves’ Eyes) in de kleine zaal van de Effenaar. Een week later verhuist FemME alweer naar PopEi op Strijp-S voor de halve finales van de battles.

De weergoden zijn dit weekend gunstig gestemd. Van de vier deelnemers aan de eerste halve finale in PopEi, op zaterdag 7 mei, gaan Shadowrise (publiek) en Convictive (jury) uiteindelijk door naar de finale op zaterdag 11 juni 2016. Beyond God en Synergy Protocol vallen helaas af.

Op zondag 8 mei strijden Circle Unbroken, Pandora’s Key en Paperdoll Decay voor een plek in de finale. Irradience stroomt als winnaar van de ‘Wildcard’ direct door naar de finale, en wordt vandaag vervangen door Elysian Gates – oorspronkelijk afgevallen tijdens de 2e Battle. Ook nu valt Elysian Gates af, samen met Pandora’s Key. Circle Unbroken (jury) en Paperdoll Decay (publiek) dingen nog wel mee naar een plekje op het FemME-festival in september.

Daarmee zijn alle finalisten bekend. Shadowrise, Convictive, Circle Unbroken, Paperdoll Decay en de winnaar van de ‘wildcard’ (Irradience) zullen in de finale gaan strijden om die felbegeerde plek op het podium tijdens FemMe 2016. De finale van de FemME Battle zal gehouden worden op zaterdag 11 juni 2016. Ook dan is Ragherrie van de partij om verslag te doen – we zien jullie allemaal graag terug in PopEi die dag. Tot dan!

Ragherrie wil Kelly Thans bedanken voor haar foto’s.

Zaterdag 07-05-2016

[Best_Wordpress_Gallery id=”155″ gal_title=”FemME Battle Semi 1 – 2016″]

Zondag 08-05-2016

[Best_Wordpress_Gallery id=”154″ gal_title=”FemME Battle Semi 2 – 2016″]

FacebookTwitter