The Brotherhood of Sonic Love – The Brotherhood of Sonic Love

Een creatieve chaos
70/100

The Brotherhood of Sonic Love is ontstaan in 2016. De samenstelling van de band is lekker eenvoudig: een zoon, zijn vader en wat vrienden. Dat zij op elkaar ingespeeld zijn, is een ding wat zeker is. Een lekkere ‘fuzz’ klinkt door: simpele akkoorden die fijn in de oren klinken. En niet te vergeten: een aangenaam rauwe stem. Dit is allemaal een combinatie die bij de liefhebbers van psychedelische muziek, garage én hard rock goed in de smaak zal vallen.

The Brotherhood of Sonic Love wordt, ondanks het korte bestaan, al regelmatig gevraagd om op te treden. Afgaand op het gevoel na het luisteren van de ep is er geen twijfel over mogelijk dat zij hun performance live sterk neer zullen zetten. Het klinkt veelbelovend en uitnodigend, mochten zij ooit in Nederland komen spelen..

De eerste track, Down In Style, zet de toon. In deze song doet de zang me stiekem denken aan het rauwe randje dat Kurt Cobain ook had, gecombineerd met een vleugje Foo Fighters. Een echte laidback track, met een tikkeltje rock ’n roll. De tweede track, I Wanna Touch Your Soul, is echter wat harder en rauwer van aard. De gitaren gieren door de speakers. Het raakt je, vanwege het samenspel en de creatieve, muzikale chaos.

Voor de lyric freaks is dit nummer zeker een must om te luisteren: “Ever had the feeling that you don’t belong? Anywhere or to anyone? Ever had the feeling that you don’t fit in? I’ve felt this way since I was born my friend…”  Dat is een erkenning voor velen. Dit raakt werkelijk de gevoelige snaar, niet alleen in muzikaal opzicht. 

The Brotherhood Of Sonic Love kwam vorig jaar uit en het is zonde dat deze ep zo weinig aandacht heeft gekregen, want de plaat is echt het luisteren waard. Ieder nummer brengt je in een andere dimensie. De Denen bevinden zich met hun veelzijdigheid op een prachtige plaats rond het snijvlak van garage en rock ’n roll. 

Releasedatum: 24-11-2017 | Label: Bitelt Promotions | Facebook

Tracklist: 
01. Down In Style
02. I Wanna Touch Your Soul
03. Load And Explode
04. Wrong Side Of The Track

Tags: , , , , ,

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.