The Hangman’s Lament – Eye For An Eye (EP)

A tooth for a tooth
75/100

The Hangman’s Lament is een vierkoppige groove/thrash metal band, afkomstig uit Amsterdam. De band bestaat uit voormalig leden van de ‘bunker metal’ band Plough en de female fronted rockgroep Nur Armata. De bandnaam is geïnspireerd door de legende van de Noorse god Wodan, die zich negen dagen lang ophing om zichzelf opnieuw uit te vinden en zo grenzeloze wijsheid te vergaren.

2015 was het jaar van THL’s eerste ep: Eye For An Eye, die begint met een naargeestige en sinistere intro, waarin we kraaien, regen en sfeervolle gitaren horen. Deze loopt direct over in een beest van een openingstrack: Time To Raise Hell Again. De southern, groovy riffs, explosieve drums en hardcore-ish vocals maken deze song een waar genot om naar te luisteren. Ook Follow The Dead Lights is goed te pruimen en wisselt veel van tempo, wat het een zeer hoog headbang-gehalte geeft.

My Last Feud begint met een meesterlijke riff, maar het gebrek aan hooks zorgt er helaas voor dat dit de minst interessante track van Eye For An Eye is. De groep herpakt zich met de brute afsluiter The Devil’s Throne, een nummer dat eveneens veel tempowisselingen kent en vol leip gitaarwerk zit.

Kortom: dit is een zeer veelbelovende ep. Met name de eerste track viel bij ons zeer goed in de smaak; songs met zo’n groovy sound, daar lusten we nog wel wat van! De band zal goed in de smaak vallen bij fans van Pantera, Lamb Of God, Down en Slayer. Heb je een voorliefde voor dergelijke bands; ga dan zeker The Hangman’s Lament checken!

Releasedatum: 12-12-2015 | Label: Thorzilla Records | Website

Tracklist:
01. Intro
02. Time To Raise Hell Again
03. Follow The Dead Lights
04. My Last Feud
05. The Devil’s Throne

Tags: , , , , , , ,

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.