Audrey Horne – Youngblood

Met Audrey Horne herbeleef je de rokerige jaren zeventig op een zeer aangename manier!
81/100

Muziek blijft veranderen en evolueren, maar dat wil niet zeggen dat sommige genres anno 2013 nog steeds in leven zijn. Audrey Horne is een relatief nieuwe band waar onder andere de gitarist van Enslaved zijn steentje bijdraagt aan de gitaarpartijen. In 2005 verscheen het debuut en Youngblood is alweer het vierde album van de band.

De muziek op Youngblood valt te omschrijven als krachtige hardrock met een prettig klinkende zanger. De melodieën liggen gemakkelijk op het gehoor en de refreinen zijn na één luisterbeurt al meezingbaar. Audrey Horne weet haar karakter te behouden waardoor het geen mislukte kopie betreft. Alle nummers zijn sterk waardoor er geen uitschieters te benoemen zijn. Een klein minpunt is wel dat het album wat aan de korte kant is, een magere veertig minuten, maar het feit dat elke song krachtig is maakt dat weer helemaal goed.

Fans van klassieke hardrock met sterke zang zullen likkenbaarden bij Youngblood. Een sterk album dat je in één ruk uitzit zonder dat het inkakt. Met Audrey Horne herbeleef je de rokerige jaren zeventig op een zeer aangename manier!

Releasedatum: 25-01-2013 | Label: Napalm Records | Website

Tracklist:
01. Redemption Blues
02. Straight Into Your Grave
03. Youngblood
04. There Goes A Lady
05. Show And Tell
06. Cards with The Devil
07. Pretty Little Sunshine
08. The Open Sea
09. This Ends Here
10. The King Is Dead

Tags: ,

FacebookTwitter