Ragherrie uitgelicht: januari 2017

Highlights van de afgelopen maand

In de categorie ‘uitgelicht’ bespreekt de Ragherrie-redactie de highlights van de voorbije maand. De best gewaardeerde nieuwe releases, de tofste concerten die we mochten bijwonen én vele andere zaken komen aan bod.
In deze post: de hoogtepunten van januari 2017.

Recensies

Laster en Kingfisher Sky hielden afgelopen maand de Nederlandse eer hoog. Met Ons Vrije Fatum wist Laster de redactie aangenaam te verrassen, terwijl de To Turn The Tables-ep van Kingfisher Sky een mooie release is om het tienjarige jubileum van die band mee te vieren. Er waren meer ep’s die een goede score wisten te behalen; ook Árstíðir Lífsins (Heljarkviða) en Jupiter’s Hollow (Odyssey) vielen in de smaak op het Ragherrie-hoofdkantoor.

De Duitse female fronted-band Xandria verraste vriend en vijand met het sterke nieuwe Theater of Dimensions, waarop een belangrijke rol is weggelegd voor de Nederlandse zangeres Dianne van Giersbergen.

Xandria – Theater of Dimensions

Misschien wel de grootste verrassing van januari 2017 was het debuut van het Britse Ashenspire. Speak Not Of The Laudanum Quandary kreeg dan ook een bijzonder hoge waardering en is een echte aanrader voor fans van progressieve black metal of andere vormen van ‘moeilijke’ muziek. Tot die laatste categorie rekenen we voor het gemak ook maar even het Amerikaanse The Flight of Sleipnir, die met hun nieuwe plaat Skadi een fijne doomstoner/folk-masterclass geven. We blijven met Pain of Salvation nog heel even in de progwateren, want ook deze Zweden kwamen afgelopen maand met een indrukwekkend (en hooggewaardeerd!) nieuw album op de proppen, getiteld In the Passing Light of Day.

Heb je je metal liever wat minder complex en met meer pit? Dan is Kreator een band voor jou! Met Gods of Violence laten de Duitse thrashtitanen zien nog altijd niet moegestreden te zijn. Wil je het nog een flinke tik harder? Dan kun je terecht bij de Aussies van Aversions Crown, die met Xenocide een lekkere brok technische death(core) op de nietsvermoedende luisteraar afvuurden. In diezelfde hoek vinden we ook Boris The Blade, wier nieuwe album Warpath een big smile op ons gezicht wist te toveren.

Live

Ook het live-jaar is, na een korte winterstop, weer van start gegaan. Hier onze hoogtepunten van de afgelopen maand:

Op 16 januari stond de drukbezochte show van Fleshgod Apocalypse en Carach Angren in Doornroosje, Nijmegen op het programma. Op dezelfde dag haalden we ook onze maandelijkse ‘powermetalfix’; daarvoor reisden we af naar TivoliVredenburg in Utrecht voor de show van HammerFall, met support van Gloryhammer en Lancer. Drie dagen later waren we alweer terug in Nijmegen – nu voor Insomnium, Wolfheart en Barren Earth die ons trakteerden op een avond vol Finse melodeath.

Carach Angren

Interviews

We spraken in januari uitgebreid met zangeres Brittney van het Canadese Unleash The Archers. De frontvrouw verklapte in dat interview vast dat er binnenkort een nieuw album van de band zal verschijnen!

Ook voor de komende maand hebben we een berg nieuwe promo’s mogen ontvangen, van power tot black metal – en natuurlijk alles daartussenin. Stay tuned voor recensies van nieuwe platen van zowel grote namen als aanstormend talent.

In samenwerking met de Melkweg (Amsterdam) mogen we 2×2 tickets weggeven voor de show van Trivium op 21 februari 2017. Vergeet niet onze post op Facebook te sharen & liken als je kans wilt maken op twee kaartjes voor deze show! Daarnaast staan er interviews met Les Discrets, Battle Beast en Sirenia op de agenda. De concertagenda voor 2017 begint ook langzaam maar zeker steeds voller te worden; en de maand februari is daarop geen uitzondering, hou onze site in de gaten voor de verslagen en foto’s!

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.