Underground Alert: Edge Of Ever

Duitse progressie

Soms heb je dat. Je staat in de kroeg, je aandacht wordt gegrepen door interessante muziek, een lekker riffje, een pakkende, onbekende melodielijn, en voor je het weet sta je aan de bar om tòch eens even te informeren van wie die onbekende klanken zijn. Zo geschiedde ook met Edge of Ever. Leuk natuurlijk dat ze een week later een live optreden bleken te hebben. Goede vondsten moet je delen, dus bij deze.

Op 19 oktober 2014, zo’n twee jaar na het ontstaan, presenteerde de Duits/Griekse, vanuit Berlijn opererende, metalband Edge Of Ever hun eerste album Global Ignition. De band wist het publiek tijdens deze zeer energieke live show te overtuigen van hun potentie. De band heeft al een vrij eigen sound gecreëerd, die valt te omschrijven als melodic progressive heavy metal met -core invloeden. De band is opgericht in december 2012 door zanger Minas Marston en bassist James Smith. Barman. Keyboarder Ralph Swan Krieger (ook van de band Tangent Plane) kwam wat later bij de band, gevolgd door drummer Bob Kowski (van I Can’t Swim) en guitaristen Ioulios Georgiou en Tom Kruse. In April 2014 namen zij in de Plainsong-Records studio in eigen beheer hun eerste album Global Ignition op.

EoE

 De hele band viel op door hun ontzettend energieke optreden en de interactie met het publiek werd met name door vocalist Minas Marston opvallend overtuigend en effectief ingepakt. Voor de gelegenheid speelde drummer Dennis van collega-band Arsen mee. Gehuld in een roeipakje zette hij eveneens een strakke show neer. Petje af! Nummers als Black Passion, Serpents Blood en titelsong Global Ignition worden gebruikt om donkere verhalen te vertellen en de muzikale veelzijdigheid tentoon te spreiden.

Er valt natuurlijk nog het nodige bij te schaven, maar desondanks wordt snel duidelijk dat er voldoende passie, inspiratie en rauw materiaal is om van te genieten. Met hun sympathieke optreden weten de heren het publiek snel voor zich te winnen. Prettige melodielijnen, voldoende gelegenheid om lekker te headbangen en een moderne mix van klassieke heavy metal, metalcore en progressive metal houden het geheel interessant.

Hoewel er nu enkel lokale optredens gepland zijn is dit toch een interessante band om eens te luisteren en in de gaten houden, want deze jongens zouden best nog wel eens door kunnen breken. Wie weet, wie weet..

Link: Facebook

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.