FemME (Female Metal Event) 2017: alle informatie

Affiche compleet!

Na gezellige edities in de Effenaar in 2014, 2015 én 2016 is FemME (Female Metal Event) in 2017 toe aan haar vierde jaargang. Liefhebbers van female fronted metal (of bands met een dame in de gelederen) kunnen op 22, 23 en 24 september 2017 hun hart weer ophalen; FemME 2017 belooft grootser en gevarieerder te worden dan ooit!

FemME is in 2017 een feestje voor heel Eindhoven. Op donderdag 21 september start de FemME-ervaring met een pre-party in Dynamo. Ook op vrijdag 22 september is Dynamo de plaats van handeling; beide podia daar zullen worden gebruikt. De oude, vertrouwde Effenaar is het decor op zaterdag 23 september terwijl voor de akoestische zondag (24 september) wordt uitgeweken naar de theaterzaal van het Blue Collar Hotel.

Elke dag is er na afloop van het reguliere programma een afterparty (met band) in Café The Jack. Meer informatie volgt snel!

 

11-06-2017: De winnaars van de finale zijn bekend en het affiche is nu helemaal compleet. Felicitaties aan Aeranea en Conspiria!
28-04-2017:
FemME-baas Ton Dekkers is vandaag jarig en hij trakteert ons op de laatste 4 namen én de dagindeling! Gefeliciteerd! Amberian Dawn, For I am King. Ann My Guard en de akoestische Motörhead-tributeband (!) Snake Bite Love zijn toegevoegd. Nu de Battle-winnaars nog en dan is het affiche compleet.
24-03-2017:
De organisatie heeft de dagindeling en wederom drie nieuwe namen bekend gemaakt.
24-02-2017:
Beyond God en een akoestische performance van Claire-Lyse von Dach (ex- Elferya) zijn toegevoegd aan de line-up. Ook zijn alle bands van de pre-party op donderdag 21 september bekend gemaakt: End of the Dream, Shadowrise, Circle Unbroken en Beneath My Sin.
10-02-2017: Met And Then She Came en Phantom Elite zijn er weer twee nieuwe bands bevestigd voor FemME 2017!
20-01-2017: De volgende lading namen is zojuist bekend gemaakt. Aeverium (akoestisch), Viper Solfa, Leonov en Tiarra zijn aan het affiche toegevoegd.
16-12-2016: De eerste namen! De organisatie heeft de eerste zes namen vrijgegeven: Delain, Theatres des Vampires, Weeping Silence, The Edge of Paradise en Vetrar Draugurinn – een project met leden van Autumn en Stream of Passion – zullen dit jaar optreden. Ook de headliner van de eerste editie van FemME, MaYaN, is dit jaar van de partij! Meer namen volgen spoedig.

Aeranea
Aeverium
Amberian Dawn
And Then She Came
Ann my Guard
Beneath My Sin
Beyond God
Circle Unbroken
Claire-Lyse von Dach
Conspiria
Delain
Edge of Paradise
End of the Dream
For I Am King
IAmTheMorning
Leonov
MaYaN
Persona
Phantom Elite
Revolution Eve
Shadowrise
Snake Bite Love
Theatres des Vampires
Tiarra
Vetrar Draugurinn
Viper Solfa
Weeping Silence

FacebookTwitter