Graspop 2016: alle informatie (update)

Architects annuleert festival tour; Sick Of It All de vervanger

Het Belgische metalfestival Graspop vindt in 2016 plaats op 17, 18, en 19 juni, wederom in Dessel. Ook op donderdag 16 juni spelen er enkele bandjes; het festivalterrein is dan alleen toegankelijk voor zij met een combiticket. Inmiddels zijn er al heel wat namen bekendgemaakt. In deze post houden we iedereen op de hoogte van line-up veranderingen en aanvullingen. Ook als er iets valt te melden over bijvoorbeeld de ticketprijzen werken we deze post braaf bij!

Zo komt het op Graspop zeer populaire Twisted Sister langs in het kader van hun afscheidstournee. Ook grootheden als Slayer en Anthrax staan op het affiche van GMM 2016.

Graspop

 • Update 15-06-2016: De Britse metalcore-heren van Architects hebben kortgeleden via Facebook kenbaar gemaakt dat ze vanwege een familiegerelateerd noodgeval per direct hun Europese festival tour van juni en juli hebben geannuleerd. Het is nu enkel wachten op de bevestiging vanuit Graspop zelf. Ragherrie wenst de persoon in kwestie sterkte. Update: Sick of It All is gestrikt als vervanger
 • Update 27-05-2016: Vandaag is bekend gemaakt dat Burning Down Alaska en Obscura  de gaten zullen opvullen, welke door het afvallen van Palisades en Eisbrecher zijn ontstaan.
 • Update 14-04-2016: De laatste 24 namen zijn zojuist vrijgegeven! De line-up voor Graspop Metal Meeting 2016 is daarmee compleet. Windhand en Devil You Know hebben hun optredens helaas gecanceld.
 • Update 11-03-2016: Zojuist maakt de organisatie bekend dat, naast Down, ook Borknagar wegvalt.
 • Update 10-03-2016: De organisatie gaf ze nog wel een kans, maar uiteindelijk trekt de band zich zelf terug. Down mag van de poster. Wie er voor hen in de plaats komt is nog onduidelijk; Anselmo wordt andermaal bedankt.
 • Update 08-02-2016: De affiche begint inmiddels écht vol te raken met de bekendmaking van 10 nieuwe namen. Anti-FlagBad Religion, Ghost (uiteindelijk)BehemothSteak Number EightSkindredArchitectsHalestormMonster Truck en Sikth mogen Dessel vereren met een bezoekje!
 • Update 13-01-2016: Inmiddels is het geroemde Ghost ook toegevoegd aan de steeds voller rakende affiche.
 • Update 18-12-2015: Een fijn presentje, zo vlak voor de kerstdagen; Graspop heeft opnieuw een hele rits aan namen bekendgemaakt. Ook o.a. SlayerAnthraxGojira en Atreyu staan in 2016 op de Desselse podia.
 • Update 15-11-2015: Er zijn weer een hoop nieuwe namen aan de affiche toegevoegd; zie de line-up voor alle namen tot nu toe.
 • Update 27-10-2015: De band Volbeat was even van het officiële affiche verdwenen, maar is inmiddels weer terug!
 • Update 14-10-2015: De eerste namen voor Graspop 2016 zijn bekendgemaakt. Nadat eerst Black Sabbath en Iron Maiden bevestigd werden als headliners, zijn daar nu Twisted Sister en Volbeat aan toegevoegd, evenals maar liefst 29 andere bands.

Abbath
Amaranthe
Amon Amarth
Anthrax
Anti-Flag
Apocalyptica
Arcturus
Atreyu
August Burns Red
Bad Religion
Bark
Beartooth
Behemoth
Black Sabbath
Bliksem
Bloodbound
Bullet For My Valentine
Burning Down Alaska
Bury Tomorrow
Carach Angren
Collibus
Crobot
Dark Funeral
Delain
Dirkschneider
Disturbed
Dropkick Murphys
Enthroned
Firewind
Fleddy Mercury
Fleshgod Apocalypse
Foreigner
Ghost
God Dethroned
Gojira
Grand Magus
Halestorm
Heaven Shall Burn
In The Woods
Iron Maiden
Kadaver
Killer
Killswitch Engage
King Diamond
Knives to a Gunfight
La Muerte
Legion Of The Damned
Loudness
Megadeth
Monster Truck
Monuments
Moonsorrow
Moonspell
Municipal Waste
Myrkur
Nightwish
Norma Jean
Obituary
Obscura
Oomph!
Overkill
Paradise Lost
Pennywise
Powerwolf
Primal Fear
Raven
Rival Sons
Sacred Reich
Satyricon
Saxon
Secrets of the Moon
Shinedown
Shining (SE)
SikTh
Sixx:A.M.
Skillet
Skindred
Slayer
Slaves
Soilwork
Spoil Engine
Steak Number Eight
Surprise Act
Tesseract
Testament
The Algorithm
The Amity Affliction
The Midnight Ghost Train
The Raven Age
The Shrines
The Wild Lies
The Winery Dogs
Tremonti
Trivium
Turnstile
Twisted Sister
Virgin Steele
Volbeat
We Came As Romans
Your Highness
Zakk Wylde

De prijzen zijn inmiddels bekend. Voor een combiticket betaal je € 195 (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, incl. camping). De vrijdag, zaterdag en zondag los kosten € 95 per dag (incl. een nacht op de camping). Tickets zijn te koop via Ticketmaster.be.

FacebookTwitter