Grave Digger in Biebob, Vosselaar, België

Biebob in het Belgische Vosselaar is een prima uitvalsbasis voor iemand uit Zuid-Nederland: niet al te groot, altijd een prima sfeer en ook nog eens goed bereikbaar. Deze avond was alles opnieuw in orde, met een interessante (power) metal  / heavy rock line-up: Grave Digger en Burning Witches!

Met Grave Digger als main act kan het verschil niet groter zijn met de Zwitserse opener (nee, geen zakmes) Burning Witches. Vijf jonge heksen op het podium die lekker toegankelijke rock / metal brengen. Met Executed van hun enige album Hexenhammer zetten ze meteen de voor een woensdag prima gevulde zaal in de goede modus. Van dat album komt het meeste werk vandaan, zo ook hun meest populaire nummer Hexenhammer. Later blijkt dat er net een nieuw live-album, Burning Alive, is uitgebracht, met o.a. de afsluiter (met de toepasselijke titel) Burning Witches.

Burning Witches

Grave Digger heeft een iets uitgebreider oeuvre om uit te putten, een indrukwekkend aantal van negentien albums, waarvan de laatste dateert van vorig jaar: The Living Dead. De setlist is eveneens goed gevuld, met ‘slechts’ drie songs van het nieuwste album, waardoor er voldoende ruimte overblijft om een mooie tijdreis te maken. Uiteraard komen Call For War, Excalibur en Rebellion (The Clans Are Marching), als afsluiter van de basis-set, voorbij. De toegift komt op naam van Heavy Metal Breakdown. Dat de leeftijd een rol begint te spelen, valt alleen te merken aan het af en toe blazen van gitarist Axel Ritt. Op zijn spel en energie valt verder niets aan te merken. Hetzelfde geldt voor de rest van de band.  

Grave Digger

Zoals verwacht is het bij de merch-stand van de Zwitserse ‘heksen’ wat drukker dan bij de Duitse rockers. Dat het een prima avond is geweest zal zeker bijdragen aan de gretige aftrek van shirts en albums van beide bands.

Datum: 30-01-2019 | Locatie: Biebob, Vosselaar (België) | Line-up: Burning Witches & Grave Digger

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s

FacebookTwitter