Tremonti in de Melkweg, Amsterdam

Op maandag 10 december speelt Tremonti in de Melkweg in Amsterdam de laatste show van de tour. Supporting acts zijn Disconnected en The Raven Age. Het blijkt uiteindelijk een emotionele en energieke avond te worden, waarin niks te gek is.

Disconnected mag aftrappen in Amsterdam. Het is de allereerste tour van de band, maar het lijkt alsof ze al jarenlang op het podium staan. De Franse band speelt een strakke harde set en krijgt het publiek met gemak mee. Door de screamo-invloeden en snelle riffs voelt het een beetje nostalgisch, zoals je dit vroeger bij je favoriete emo-band ervaarde. Maar dit is zeker geen ouderwetse metalcore, nee, dit klinkt een stuk volwassener. Tijdens het laatste nummer stormen de bandleden van The Raven Age het podium op en beginnen – letterlijk- de tent af te breken. Het drumstel wordt uit elkaar gehaald en bandleden worden met instrument en al opgetild, om het einde van hun allereerst tour passend te markeren. Het levert hilarische ogenblikken op.

Disconnected

De tweede band van de avond is The Raven Age. Omdat zij al langer bestaan en meer populariteit genieten, wordt er, vergeleken met Disconnected, overduidelijk meer van hen verwacht. Helaas lijken de bandleden moe van de tour. Hoeveel overgebleven energie de heren ook in het optreden steken, het slaat niet over op het publiek. Zanger Michael Bourrough is helaas niet goed bij stem, waardoor er af en toe wat valse noten tussendoor glippen. Tot overmaat van ramp staat zijn microfoon ook nog eens veel te hard, waardoor het publiek met vingers in de oren staat en zelfs op de hurken gaat zitten om bij de hoge tonen vandaan te blijven. Op hun beurt komen de leden van Disconnected het podium opgerend en beginnen het slotnummer mee te spelen, wat opnieuw grappige beelden oplevert.

The Raven Age

Dan is het eindelijk tijd voor de act waar we met zijn allen het meest naar uitkijken: Tremonti. Met een volle zaal en maar liefst negentien nummers belooft dit een geweldig optreden te worden. Tipje van de sluier: dat wordt het ook!

Tremonti zet Cauterize in en het publiek gaat direct los. Maar hoe hard de microfoon stond bij de vorige band, zo zacht staat hij bij Tremonti. Na wat rustig materiaal, zoals As The Silence Becomes Me en Trust zegt frontman Mark Tremonti: “Now that we’ve got that over with, it’s time for some heavy duty”. Zodra de eerste noten van Catching Fire klinken, wordt er langzaam maar zeker een moshpit gevormd. Dat Tremonti’s snaar breekt tijdens een van de opvolgende nummers lijkt het publiek niet te deren. Mark geeft aan het wel vervelend te vinden: “I feel as naked as can be without a guitar, just singing”. Al snel is het tijd voor het laatste nummer van de show en daarmee ook de tour. Dit keer stormen er geen mannen het podium op, maar het wordt er nog wel even van genomen door zowel de band als het publiek. Want wat een energie en power was er vanavond te zien en te horen! Resultaat: alleen maar lachende gezichten en mensen die zelfs even bij moeten komen. 

Tremonti

Al met al was dit een zeer geslaagde avond en een waardige afsluiter van een mooie tour, op wat kleine minpuntjes na. Ik denk dat we er vanuit kunnen gaan dat The Raven Age’s frontman Bourrough een slechte dag had, of dat er wellicht wat werd gesjoemeld met het geluid. Voorlopig kunnen de heren genieten van een welverdiende vakantie, voordat ze weer de studio ingaan en wij ons kunnen verheugen op een nieuw album!

Datum: 10-12-2018 | Locatie: Melkweg, Amsterdam | Line-up: Disconnected, The Raven Age, Tremonti | Setlist Tremonti

Tags: , , , ,

FacebookTwitter