Thundermother in Boerderij, Zoetermeer

Deze avond staat al vanaf Graspop omcirkeld in mijn agenda. De ontmoeting met Thundermother aldaar was de directe reden. De support heb ik tot aan de avond gelaten tot wat ‘ie was: ik laat me graag verrassen.

De backdrop van de eerste band Rosie heeft een bekend lettertype. Op het moment dat de mannen het podium opkomen en twee ervan een t-shirt van AC/DC dragen is de link snel gelegd: een Haagse band met een grote voorliefde voor de eerdergenoemde naam (let op: ze zijn géén cover band). Deze, in 1979 door zanger Arjen Thielsch (overleden in 2009), opgerichte band is mogelijk – samen met Golden Earring – de langst actieve rock band van Nederland. Rosie zet op een heel prettige manier de toon voor de rest van de avond.

Rosie

Want ook bij de tweede band, het Duitse Hardbone, lijkt de basis toch verdacht veel op AC/DC. Hardbone staat garant voor old school rock ’n roll en draait inmiddels ook alweer zo’n tien jaar mee. Met vier albums op haar naam is er genoeg om uit te kunnen putten. De temperatuur loopt inmiddels, door alle beweging op zowel het podium als in de zaal, aardig op. Het enthousiasme is groot wanneer Filippa Nässil (gitariste Thundermother) de Duitse band tijdelijk komt versterken tijdens hun set.

Hardbone

Na begin november op The Kiss Kruise VIII Decades at Sea te hebben gespeeld staat Thundermother hier met hun tweede show van The Revival Tour Part II. Hoewel de band rond Filippa Nässil in 2017 een compleet nieuwe line-up kreeg, heeft dat geen effect gehad op de populariteit van de groep en de dynamiek van de show. Helaas is bassiste Sara Pettersson in Zweden achtergebleven.

Ook Thundermother brengt rock ’n roll met referenties naar AC/DC, zodat de rode draad keurig wordt doorgetrokken. Motor van Thundermother blijft Nässil. Of het nu op het podium is, in de zaal of op de nek van een toeschouwer; de gitaar wordt op een lekkere en aanstekelijke manier bespeeld.

Thundermother

De interactie met zangeres Guernica Mancini is prima en ook drummer Emlee Johansson mept haar partijen lekker mee. Het publiek wordt op een meer dan prima wijze bij de show betrokken, waardoor de set gevoelsmatig binnen no time voor bij is. Daarmee komt er een einde aan een lekkere avond vol ongecompliceerde rock ’n roll.

Datum: 30-11-2018 | Locatie: Boerderij, Zoetermeer | Line-up: Rosie, Hardbone, Thundermother

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.