Kamelot, Maiden uniteD en Leaves’ Eyes in 013

Op naar Tilburg want daar staat in 013 het Amerikaanse Kamelot geprogrammeerd.  En dit belooft een bijzondere show te worden. De aankondiging dat er een DVD van wordt opgenomen en dat er wat extra’s zijn ingepland is voor velen een goede reden gebleken om daarbij van de partij te zijn. Op de valreep blijkt de show volkomen uitverkocht!

De opener van de avond is een oude bekende. Inmiddels is zangeres Elina Siirala volledig ingeburgerd bij Leaves’ Eyes. Door haar power en prima bereik kan zij prima de strijd aan met Alexander Krull. Voor zij die het nog niet snappen: de Viking-krijgers bij de opening maakten duidelijk dat het hier gaat over Viking Power Metal. In de korte set was ruimte voor nieuw en ouder werk ingeroosterd.

De tweede support is iets heel anders. Ook zij hebben maar beperkt de ruimte op het grote podium, gezien de ruime opstelling van Kamelot die al klaar staat. Het is hoe dan ook voldoende, aangezien het om een semi-akoestisch set gaat. Maiden uniteD speelt Iron Maiden classics met eigenzinnige akoestische arrangementen. Hun optreden staat vooral in het teken van Empire of the Clouds. Dit vierdelige muziekstuk kende zijn première in januari in Carré en is inmiddels op EP verschenen. Ook komen er vanavond nog de nodige Iron Maiden-klassiekers aan bod.  

Nadat het grote doek is gevallen kan Kamelot van start. Veel vuur kenmerkt de opening van de show (vandaar de foto’s vanuit de hoek). Daarna krijgen we pas echt zicht op het fraai opgebouwde podium, met een redelijk indrukwekkend drumstel. Kamelot staat bekend om zijn prima live-optredens en vanavond is dat niet anders. Ook wel logisch, aangezien er DVD-opnames worden gemaakt. Behalve de grote mechanische arm met camera en de oproep aan het publiek om zelf geen opnames te maken vallen er verder geen ongemakken op te noemen. Vanwege de DVD is de set doorspekt met optredens van gastmuzikanten. Kamelot heeft aardig uitgepakt, zo blijkt. Naast de zangeressen Lauren Hart (Once Human), Charlotte Wessels  (Delain), Alissa White-Gluz (Arch Enemy) en Elize Ryd (Amaranthe), zijn er ook nog gastoptredens van Sascha Paeth (gitaar), Eklipse en een kinderkoor. Voeg daar een prima lichtshow, veel vuur en wat pyro aan toe en dan heb je behoorlijk wat om te laten zien.

We kijken al uit naar de release van Kamelot’s tweede Live DVD!

Datum: 14-09-2018 | Locatie: 013, Tilburg | Line-up: Leaves’ Eyes, Maiden UniteD en Kamelot Setlist Kamelot, Maiden UniteD, Setlist Leaves’ Eyes

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s.

 

FacebookTwitter