Infloyd terug in AFAS Live

Final Cut, Animals & more!

Een jaar touren met albums van Pink Floyd afsluiten in AFAS Live is een mooi sluitstuk. De eerste keer dat Infloyd dat deed was in 2017 en het is blijkbaar goed bevallen, want ook in 2018 reist de groep naar Amsterdam af. Ook nu was gekozen voor een opstelling met zitplaatsen. In een goedgevulde AFAS Live was Ragherrie getuige van een mooi muzikaal spektakel en een prachtig eerbetoon aan de muziek van Pink Floyd.

Hoewel Infloyd garant staat voor een aardig gevulde en lange set, is er toch een support act aanwezig. En wat moet je dan verwachten? Een ding wordt al snel duidelijk: het is anders. Op het podium staat AJ Plug, een band geformeerd rond zangeres Alexandra Jolanda Plug. Zij wordt gezien als een ‘rising star’ in de blues scene. AJ Pug wordt aardig in de schijnwerpers gezet door Johan Derksen, omdat ze zijn geboekt voor de Johan Derksen Keeps The Blues Alive Tour. Ook aan enthousiasme ontbreekt het hen niet. Ondanks dat het een volledig ander genre is, klinkt het geheel niet verkeerd en vormt het een prima opwarmertje.

Na een korte pauze is het tijd voor een lange zit. Op het programma staan de albums Final Cut en Animals en More. Na een opening met visuals op de bekende projectie-ring komt de band op. Onder de bezielende leiding van Marco Bouwmans (gitaar en zang) en Erik Jan de Jong (bas) begin de band, verder bestaande uit Armand Gabeler (gitaar), Gijs van der Bent (keys), Lasse Groeneveld (drums), aan de integrale uitvoering van het album Final Cut. De vrouwelijke vocalen worden ingevuld door vast lid Katinka van der Harst en Radina Dimcheva (o.a. TDW en Dreamwalkers Inc.) en Lisette van den Berg (Scarlet Stories). Daar waar ‘van toepassing’ komt saxofonist Wouter Kiers zijn bijdrage leveren.

Dat de focus op de muziek ligt komt ook naar voren in de hoeveelheid tekst die aan het publiek wordt gepresenteerd. Vanuit het publiek blijkt de grote mate van waardering voor de muziek, gezien de heel beperkte bijgeluiden. Zeker tijdens de zachtere stukken is dat zeer aangenaam.

Na Final Cut is de enige aankondiging dat nu set twee komt, met Animals als middelpunt. Opnieuw is het de muziek die voor zich spreekt.

Na afloop van dit album komt Bouwmans met de opmerking dat het publiek nog niet van ze af is, maar dat niet het album More op het programma staat tijdens de derde set. Insiders weten inmiddels dat het nu tijd is voor een set met klassiekers, zoals Time, Shine On You Crazy Diamond, Wish You Were Here, In The Flesh en toegift Comfortably Numb.

Hoewel het publiek tijdens de derde set wel wat luidruchtiger wordt – door de grote hoeveelheid meezingers en de lange zit – blijft het duidelijk minder rumoerig dan tegenwoordig normaal lijkt te zijn. Na een set van bijna 2.5 uur is de behoefte aan een drankje en een ‘andere’ pauze natuurlijk óók merkbaar.

Tijdens het afsluitende bedankpraatje komt Bouwmans met een verrassende mededeling: toetsenist Gijs van der Bent gaat de band verlaten. Direct gevolgd door het bericht dat er tourplannen zijn in 2019 en dat er weer een afsluitend concert staat gepland in AFAS Live. Iets om opnieuw naar uit te kijken!

Datum: 02-11-2018 | Locatie: AFAS Live, Amsterdam | Line-up: AJ Plug, Inflooyd

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s.

FacebookTwitter