Foto-verslag: Semi-Finals FemMe Battles 2018, JC Todo, Best

Over een klein half jaar – van 12 tot en met 14 oktober – staat FemMe 2018 op de planning, in de Eindhovense venues Dynamo en Altstadt. Ook met de Battles schiet het lekker op: inmiddels zijn we bij de halve finales aanbeland. Na de vier eerdere voorrondes, in Nederland, België, Duitsland én Finland, is het tijd voor twee dagen vol vrouwen in de metal: de semi-finals in Jongerencentrum Todo te Best.

FemMe is dan wel een Nederlands festival, maar nationaliteit biedt overduidelijk geen garanties: in deze twee halve finales stonden uiteindelijk welgeteld nul Nederlandse bands op het podium. Pools, Frans, Fins, Duits: het scala aan taalgebieden was bijzonder uitgebreid, zowel op zaterdag 21 april als zondag 22 april.

Toen de stofwolken gingen liggen in Best, bleven er vijf namen over, die over anderhalve maand in PopEi te Eindhoven opnieuw de strijd met elkaar aan zullen gaan. Gefeliciteerd worden de zaterdagwinnaars Mir Zur Feier (Duitsland) en Sounds of September (Estland) en hun zondagse collega’s Setheist (Polen) en Seraphiel (Finland). Ook het Luxemburgse Elysian Gates zien we terug in de finale: zij kregen een wildcard! 

Ragherrie wil Kelly Thans bedanken voor haar foto’s!

 

 

FacebookTwitter