Xandria in Bibelot

Keep it simple op dinsdagavond

Na een lange onderbreking is de Tour Of Dimensions door Xandria weer opgepakt. Een eerste show op Brainstorm Festival in Apeldoorn werd gevolgd door een aantal reguliere concerten, met name in Engeland. Nu is de band terug in Nederland en wel op een dinsdagavond in Bibelot, Dordrecht

Ondanks de nodige discussie op social media was een aantal van de bezoekers toch nog verrast dat zangeres Dianne van Giesbergen vanavond geen deel zou uitmaken van de band op het podium. De poster op de Bibelot pagina hielp hierbij ook niet echt mee. Tevens was de aanvangstijd aangepast omdat er geen support-act aanwezig was. Op zich natuurlijk simpel en voor een doordeweekse dag maakte dat dat het keurig op tijd afgelopen was.

De zangeres die Xandria voor deze tour heeft gekozen is Aeva Maurelle van Aeverium. Aeva bewijst dat ze een uitstekende keuze is voor de band, ze slaat zich erdoorheen met verve en ondanks dat het anders is dan bij Aeverium, blijkt ze ook voor het typische Xandria-geluid te kunnen zorgen. De tussenliggende optredens hebben er tevens voor gezorgd dat het samenspel op het podium aanzienlijk is verbeterd. Steven Wussow (bas) had voor de gelegenheid een Aeverium-shirt aan.

Het was aan iedereen te merken dat men blij was dat de lange onderbreking eindelijk voorbij is en dat ze weer lekker los kunnen gaan. Het werd daardoor een genoeglijke avond.

Datum: 21-11-2017 | Locatie: Bibelot, Dordrecht | Line-up: Xandria

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s

FacebookTwitter