Release show Beyond God in Cacaofabriek, Helmond

Een gemoedelijk Brabants feestje

Ook deze keer mochten liefhebbers, fans, familie en vrienden van Beyond God hun opwachting maken in de Cacaofabriek te Helmond. Eerder voor de introductie van het eerste album A Moment of Black. deze avond zijn we getuigen van de ‘onthulling’ van het nieuwe album Dying To Feel Alive.

Voordat het zover is mag At First het publiek opwarmen. Dat is wel aan hen toevertrouwd: lekkere en vooral energieke songs die het midden houden tussen rock en metal komen voorbij. Het overduidelijke plezier op het podium slaat over op het publiek. Niet verrassend, want op de afterparty van FemME waren de reacties al erg positief. Hun ep Dreams Inc. blijkt de basis voor deze set te vormen.

De vorige keer maakte Beyond God de ‘fout’ een break in hun release show in te lasten. Deze keer is het veel meer één geheel te noemen en wordt een natuurlijke break vooral gebruikt om van kleding en instrumenten te wisselen. Het eerste deel van de show wordt gevuld met songs van de beide albums. Voor deze gelegenheid wordt Beyond God aangevuld met Anne Dijkstra (cello) en een koor: Yuri Foreman, Sammy de Grebber, Anita van der Hoeven en Elsbeth Vissers-Valk. Het geeft de symfonische sound een net wat diepere dimensie. Omdat er veel familie en vrienden aanwezig zijn, komen de verbindende teksten van vocaliste Meryl Foreman niet altijd even ‘professioneel’ over, maar ze passen wel helemaal bij het sfeertje. De soms als een jager over het podium gaande Lukasz Kubaszak (bas) draagt ook bij aan het veilige en gemoedelijke sfeertje.

Beyond God

Dat het mooie muziek is wat Beyond God voortbrengt, komt ook tot uitdrukking in de akoestische opening van het tweede deel. Na wat vertraging, een omgevallen bekken had de stroomkabel doorgesneden, welke ter plekke aan elkaar werd geknutseld door vader Foreman, kan het akoestisch deel van de set beginnen, met Ferry Guns op de keys.

Vervolgens wordt de show in een weer wat heftigere versie voortgezet. De avond wordt afgesloten met No Other Way, waarbij een nieuw gezicht op het podium verschijnt, mét gitaar: Ronald Tielen. Vooraf was al bekendgemaakt dat Twan afscheid zou nemen na de release show, dus dit vormt ook meteen het ideale moment om zijn opvolger te presenteren. Nadat Twan nog even uitgebreid wordt bedankt, dompelt de band zich onder in het feestgedruis. Beyond God kan terugkijken op een geslaagde release.

Datum: 10-11-2017 | Locatie: Cacaofabriek, Helmond | Line-up: At First, Beyond God

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s.

FacebookTwitter