Kobra and the Lotus in Merleyn, Nijmegen

Klein maar heel fijn

In eerste instantie lijken het twee compleet verschillende acts die vanavond op het podium in het kleine, intieme Merleyn staan: Vetrar Draugurinn en hoofdact Kobra and the Lotus. Toch zijn er wel overeenkomsten te vinden; op FemME stonden ze ook al samen en beide bands beschikken over charismatische frontvrouwen. Ondanks dat het een maandagavond is, is Merleyn goedgevuld, wat een lekker sfeertje creëerde door -met name in zo’n situatie- de aanwezige die-hard fans.

Toen Stream Of Passion-gitarist Eric Hazebroek en Autumn-zangeres Marjan Welman Vetrar Draugurinn oprichtten, bleek dat de twee een goede combi vormen. De donkere sfeer die ze oproepen doet eerder denken aan een noordse band, de gekozen IJslandse naam past dan ook wonderwel. Eigen materiaal zoals Vigil en Thirteenth Night wordt afgewisseld met covers van A Perfect Circle en Ghost Brigade. Voor veel KATL-fans is deze gelaagde donkere muziek iets anders dan de prima rechttoe rechtaan metal/rock die ze mogelijk verwachten, maar kwaliteit wordt zonder meer gewaardeerd. Na de succesvolle ep is het wachten op een album…

Vetrar Draugurinn

Tijd voor het Canadese Kobra and the Lotus. Na het succesvolle album High Priestess is met de release van Prevail I het juiste moment aangebroken om een Europese headliner tour te doen.
Met meteen drie tracks (Gotham, Triggerpulse en Specimen X) van het nieuwe album is de toon gezet. Een lekkere, enthousiaste en dynamische set met net als de muziek an sich niet al te veel tierelantijntjes. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor prima solo’s van Jasio Kulawkowski en de Italiaanse tour-gitarist Andy Martongelli. Er is zelfs een heuse drumsolo van Marcus Lee. Het past gewoon allemaal. Daarnaast zorgt Kobra Paige met haar prima stem en wapperende blonde haren voor een mooi geheel. Afwisselend passeren nieuwe en oude songs de revue.

Kobra and the Lotus

Door de situatie bij Merleyn worden de formaliteiten rond de toegift overgeslagen en wordt de maandagavond direct in stijl afgesloten met Heartbeat, Lost In The Shadows en 50 Shades Of Evil.

Datum: 20-11-2017 | Locatie: Merleyn, Nijmegen | Line-up: Vetrar Draugurinn, Kobra & The Lotus

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s.

FacebookTwitter