Dikrich Live 2017

Wanneer drie bands die gelinkt kunnen worden aan FemME op een (gratis) ‘festival’ staan, ligt het redelijk voor de hand dat onze Ton Dekkers daarbij aanwezig is. Zeker als de headliner aldaar, Delain, óók de headliner is van de komende editie van FemMe mag Ton daar natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig weet hij ook nog wat vrienden te charteren en is het feest compleet. Op naar Dikrich Live 2017!

De muziekkiosk op Place Guillaume in het Luxemburgse Diekirch blijkt een prima podium te zijn. Het geasfalteerde plein is een uitkomst omdat het nu, na een lange periode van droogte, enigszins nat is, met dank aan de weergoden. Gelukkig houdt het na de eerste band op met regenen en wordt het zelfs nog prettig toeven.

Het Luxemburgse Elysian Gates is een oude bekende: in 2016 deden zij reeds mee aan de FemME Battles én zagen we ze terug tijdens de FemMe Clubshow in PopEi. Ten opzichte van die periode zijn ze aardig gegroeid, getuige onder meer het redelijke Crossroads. Vandaag is voornamelijk de stage performance van uitstekende kwaliteit. Elysian Gates geeft, nadat de mis in de kerk op het plein is afgelopen, een behoorlijk goddelijke show weg en trappen daarmee Dikrich af.

Grappig is dat de line-up van Dikrich Live 2017 gelijk is aan het affiche van de editie van 2015. Ook toen was Visions of Atlantis van de partij, zoals ze ook op FemMe 2015 stonden. Over de zang van Clementine Delauney (ex-Serenity en ex-Whyzdom) valt weinig anders te zeggen dan dat die erg goed klinkt. Hetzelfde geldt helaas niet altijd voor de mannelijke vocalist, Siegfried Samer. Solo is het nog wel te pruimen, maar in de samenzang delft hij duidelijk het onderspit. Doordat de toetsenist ontbreekt, komen de melodieën via de backing track tot ons; ook dat is jammer. Desondanks geeft Visions of Atlantis een lekker dynamische show weg.

Op een inmiddels aardig gevuld plein (het is immers droog) is het de beurt aan Delain. Een aantal trouwe fans, afgereisd vanuit de Luxemburg omringende landen, hebben zich voor het podium weten te posteren. Een geruststelling: ze worden niet teleurgesteld, zoals Delain eigenlijk altijd op zijn minst aan de verwachtingen voldoet. Vertrouwde nummers als Suckerpunch (van het meest recente Moonbathers), Get the Devil Out of Me, Here Come the Vultures, The Gathering en Army of Dolls komen aan bod, terwijl er tijdens de toegift een plek is gereserveerd voor Don’t Let Go en natuurlijk We Are the Others.

Na een groepsfoto met Charlotte Wessels van Delain rijden Ton en consorten met een kofferbak vol goede herinneringen terug naar Nederland. Maar menig bezoeker zal de bar op het plein, die vlak na Delain al sloot, hebben verruild voor een kruk in één van de kroegen van Diekirch.

Datum: 01-07-2017 l Locatie: Place Guillaume, Diekirch, Luxemburg | Line-up: Elysian Gates, Visions of Atlantis, Delain
Setlists

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor het verslag en de foto’s.

FacebookTwitter