Death Angel in Baroeg, Rotterdam

Top thrash in havenstad

Ondanks de overvolle festivalzomer heeft Baroeg toch een mooie line-up weten te ronselen, die over middag en avond wordt verspreid en met Death Angel een fikse naam bevat. Dat behoorlijk wat mensen alleen voor de headliner komen en de support acts laten voor wat ze zijn wordt al snel duidelijk; misschien dat, na al de regen van de afgelopen tijd, de eerste zonnige dag daar debet aan is. Wie zal het zeggen?

De min of meer lokale thrash metal van X-Tinxion trapt af met een energieke set, waarmee ze de redelijk gevulde zaal toch aardig op scherp weten te zetten. Zelfs op het ‘vroege’ uur (16:00) krijgen ze het voor elkaar de aanwezigen tot een pit te verleiden: iets wat niet iedere jonge band voor elkaar zal krijgen. Aan het einde van de set geeft de organisatie hen ook nog eens toestemming om het verzoek om een ‘encore’ in te willigen. Puik gedaan mannen!

Daarna is het tijd voor een set waar stiekem toch behoorlijk wat mensen naar uit hebben gekeken: gevuld met Braziliaanse thrash metal van Nervosa. De drie dames hebben er nooit moeite mee gehad om met hun set het publiek op stoom te krijgen, zo lieten ze ook al eens zien in Tilburg. Onder andere bassiste en zangeres Fernanda Lira maakt er met haar expressieve gezicht en ‘aanwezigheid’ een lekkere show van. Slechts lichtelijk op de achtergrond staat ook gitariste Prika Amaral met haar wapperde haren de boel op te jutten. Ook de nieuwe ‘baterista’ Luana Dametto, klein van stuk, klapt er lustig op los. Het kan ook niet anders: de inmiddels veel beter gevulde zaal gaat heerlijk los.

Nervosa

Met Warbringer ontstaat een beetje een ‘wisseling van de wacht’: de band brengt toch andere bezoekers naar de frontlinie. Het gebied recht voor het podium begint een andere soort energie uit te stralen, wat al snel tot een aantal stage dives (van het toch wel lage podium) leidt. Het heeft in ieder geval een positief effect op de feestvreugde. De mannen uit Ventura (niet ver van Los Angeles) hebben er zelf duidelijk óók zin in. Gevolg: een prima sfeer zowel óp als vóór het podium.

Met Death Angel uit San Francisco, zowat ‘buufies’ van Warbringer, is het uiteindelijk volle bak. Een maand geleden stonden ze nog vol energie in Dynamo en ook nu lijken de mannen het goed naar hun zin te hebben, ditmaal op het kleine podium van Baroeg. De security, die inmiddels op het podium staat om de stage divers in toom te houden, drukt de pret niet: crowdsurfen, voor zover dat gaat in Baroeg, is toegestaan en blijkt andermaal een bijna onmisbaar element voor een lekker stevig feestje te zijn. Zanger Mark Osegueda lijkt het allemaal best te vinden, zolang ze, eenmaal op het podium aangekomen, de apparatuur maar ontzien. Naast de stage divers zorgt ook de hoge mate van interactie tussen publiek en band voor een feestelijk sfeertje.

Death Angel

‘Grote’ namen op een ‘klein’ podium zetten zorgt duidelijk voor een andere sfeer dan bijvoorbeeld op een festival. Het blijft mooi dat de mannen en vrouwen van de eerdere acts gewoon tussen het publiek staan om Death Angel aan het werk te zien. Omdat deze verslaggever nog een lange reis voor de boeg had, heeft het staartje van deze show de review niet kunnen halen, maar als de voorgaande uren symbool staan voor de rest van de show, kan het niet anders zijn dan dat de avond met een daverend applaus is afgesloten!

Datum: 06-08-2017 | Locatie: Baroeg, Rotterdam | Line-up: X-Tinxion, Nervosa, Warbringer, Death Angel
Setlist Death Angel

Ragherrie wil Ton Dekkers bedanken voor zijn tekst en foto’s.

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.