Second Sun – Eländes Elände

Zeker zonnig
70/100

Stel je een zonnige dag voor. Je ligt buiten ergens te chillen, of bent een stukje aan het rijden. Of beeld je een montage in een film in, van iemand die in een cabrio aan het cruisen is, bijvoorbeeld door Miami. Mogelijk heb je er al een muziekje bij, maar misschien ook niet. In ieder geval zou Second Sun voor dit soort momenten de perfecte soundtrack zijn.

Eländes Elände is een plaat vol met vlotte, lichte uptempo rock, met een duidelijke psychedelische vibe. Het doet je denken aan muziek van de jaren 60 en 70, met vluchtige, vrolijke gitaarlijnen en een ongecompliceerde structuur. Ook de zang is clean en relatief hoog en er zitten eigenlijk geen zware akkoorden of riffs in de muziek. Bij benadering kun je soms een vleugje bespeuren van bands als Jethro Tull, of de vroege werken van Judas Priest en Iron Maiden (wat betreft gitaarlijntjes). Maar als je het zo hoort, zou je niet verwachten dat de band uit Zweden zou komen. En helemaal niet dat de frontman van Second Sun de voormalig drummer van Tribulation is.

Tijdens het opnemen en maken van het album heeft er een wisseling in de line-up plaatsgevonden. Hoewel er een klein verschil valt te horen tussen de eerste en tweede helft van het album, waarbij het tweede deel iets meer richting rock neigt dan de eerste helft, voelt het nog steeds als één geheel.

Eländes Elände is een vrolijke, ongecompliceerde plaat, die je weer terug in de tijd – richting de jaren van de psychedelische rock – brengt. Voor sommigen zal het misschien dat ene rockrandje missen om het interessant te maken, want de psychedelische en sixties-kant domineren het geluid.

Eigenlijk komt het album net iets te laat in het seizoen voor de sound die het heeft. Het klinkt zó enorm zomers, maar komt pas in de herfstmaanden uit. Bewaar dit album dus maar voor de zonnige dagen, als we die nog krijgen tenminste, en anders voor je playlist voor volgende zomer!

Releasedatum: 21-09-2018 | Label: Plastic Head Records | Facebook

Tracklist:
01. Vems Fel
02. 
Förneka Allt
03. Noll Respekt
04. Sång Till En Slagen Kämpe
05. Enda Sunda Människan i Världen
06. Ingen Tid För Allting
07. Du Ska Se Att Det Blir Sämre
08. Det Betyder Allt 
09. Panikångestattack
10. Eländes Elände

Tags: , ,

FacebookTwitter