Black Label Society – Grimmest Hits

Geen verzamelaar, wel beste nummers
70/100

De naam Grimmest Hits doet vermoeden dat we te maken hebben met een ‘best of’-album dat na drie à vier jaar de opvolger is van Catacombs of the Black Vatican, maar niets is minder waar. Dit is gewoon het tiende studioalbum van Zakk Wylde en de zijnen. Wel is het een plaat met ‘beste’, in de zin van ‘goede’, nummers.

Zakk Wylde is al sinds de oprichting de voorman en zanger van Black Label Society (BLS). Samen met bassist John DeServio, gitarist Dario Lorina en drummer Jeff Fabb heeft hij zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Maar alsof Wylde het niet druk genoeg heeft met BLS, timmert hij ook nog eens flink aan de weg met Zakk Sabbath, een tributeband van dat andere, wellicht iets bekendere bandje: Black Sabbath. Gesproken over Black Sabbath: momenteel is Zakk Wylde, als de teruggekeerde gitarist van Black Sabbath op tour met Ozzy Osbourne, om diens afscheid van het grote publiek te verzorgen. Ozzy (en Wylde dus ook) zullen onder andere te zien zijn op Graspop Metal Meeting.

Ook op Grimmest Hits springen de karakteristieke stem van Wylde en zijn herkenbare gitaargeluid er overduidelijk uit. Gezien Wylde’s achtergrond bij Black Sabbath, is het ook niet zo heel raar dat het album regelmatig de ‘vibe’ ademt van die band, zoals tijdens het openingsnummer Trampled Down Below, tijdens All That Once Shined en op Disbelief. Maar er zijn ook rechttoe-rechtaan nummers, zoals Room of Nightmares, dat als single is uitgebracht.

Grimmest Hits is een must-have voor alle fans van ouderwets goede, onvervalste hardrock.

Releasedatum: 19-01-2018 | Label: Spinefarm Records | Website

Tracklist:
01. Trampled Down Below
02. Seasons Of Falter
03. The Betrayal
04. All That Once Shined
05. The Only Words
06. Room Of Nightmares
07. A Love Unreal
08. Disbelief
09. The Day That Heaven Had Gone Away
10. Illusions Of Peace
11. Bury Your Sorrow
12. Nothing Left To Say

 

Tags: , , , ,

FacebookTwitter