The Wild – Wild At Heart

Niet te temmen hard rock!
82/100

Ready to roll? Na het luisteren van de nieuwe plaat van The Wild mag het duidelijk zijn dat de mannen daar zeker wél klaar voor waren. Wild At Heart is een rockende plaat die zeker niet over het hoofd mag worden gezien!

Het kwartet van The Wild brengt met Wild At Heart een zeer groovende langspeelplaat die zich prima kan meten met de grootheden binnen de hard rock. Rauwe gitaren, een rollende bas en een frontman wiens stem doet denken aan AC/DC’s Brian Johnson maken van het Canadese The Wild een beest wat tien tracks lang je kamer overhoop haalt.

Wild At Heart begint lekker met de titeltrack Ready To Roll, waarbij de band al een mooie voorbode geeft van wat er op de rest van de plaat valt te verwachten. Dit nummer en zijn opvolger Livin’ Free zijn tracks die zonder te veel poespas een strakke, actievolle feel hebben. Neem hierbij het beeld van flink bebaarde mannen met veel tatoeages in je hoofd en je hebt precies het plaatje in je hoofd van wat The Wild is. Mannelijk, rauw en vet!

White Devil laat dan weer een andere, wat volwassener en door blues gekenmerkte sound horen. Het gitaargeluid doet op het begin sterk denken aan I Gotsa Get Paid van ZZ Top. Het is een specifieke, wat moeilijk te omschrijven gitaarsound die wel ontzettend goed bij de track past en voor een lekker southern rock randje zorgt.

Even later gaan alle remmen los tijdens Best In The West. Tempo op standje 10, scheurende gitaarsolo’s en bonkende drums maken van dit nummer één van de beste tracks die op de plaat staan. Ook is dit nummer een seintje richting de rest van de plaat, want het tempo wat hier wordt neergezet zal vanaf nu bijna niet meer worden teruggeschroefd.

Andere hoogtepunten die absoluut niet gemist mogen worden zijn Rattlesnake Shake en de hekkensluiter van de plaat, Kansas City Shuffle, twee tracks die ervoor zorgen dat je niet stil kunt blijven zitten (of staan, maar net welke positie je momenteel inneemt).

Wild At Heart is een dijk van een plaat. Terwijl hij misschien niet de originaliteitsprijs wint, gooit ‘ie wel hoge ogen als het gaat om mannelijke rock. Dus laat je baard staan, steek je vuisten in de lucht en geniet!

Releasedatum: 17-02-2017 | Label: Steamhammer/SPV | Website

Tracklist:
01. Ready To Roll
02. Livin’ Free
03. White Devil
04. Another Bottle
05. Best In The West
06. Six Hundred Sixty Six
07. Rattlesnake Shake
08. Run Home
09. Down At The Bottom
10. Kansas City Shuffle

Tags: , , , ,

FacebookTwitter