Red Beard Wall – Red Beard Wall

Ongeïnspireerde monotone troep.
35/100

Toen ik de plaat van de band Red Beard Wall voor de eerste keer opzette, wist ik niet zo goed wat ik moest denken. Ook de albumcover was bijzonder en, eerlijk gezegd, nogal hipster. Ik hield mijn hart vast. Zou dit project een standaard sludge metal plaatje worden? Of ging ik nou juist iets heel bijzonders horen? Het spijt me te zeggen, maar deze plaat is gewoon niet goed.

De beste man doet niets bijzonders qua muzikaliteit. Als je een sludge metal checklistje er bij zou pakken, kan je elk element wat op een sludge metal plaat moet voorkomen afstrepen. Zware gitaren? Ja. Vage, vertroebelde stem achter een muur van geluid? Jup. Logge, zware, maar monotone drumpatronen? Ook dat is aanwezig. Een maniakale scream die eerdergenoemde vertroebelde stem ondersteund? Wacht even, dat is helemaal niet typisch sludge, maar toch is het aanwezig! Niet dat dat het album kan redden. Het hele album is pijnlijk standaard, behalve dus de genoemde scream. Maar deze is zo slecht uitgevoerd, en komt ook zo slecht uit de productie, dat het alleen maar afleidt.

Het hele album is zo monotoon; ik kan geen enkel nummer er uit nemen, en deze op een dergelijke manier toelichten dat het bijzonder lijkt. Elk nummer is bedolven onder slechte productie, zware logge gitaren, ontzettend afleidende vocalen en ongeïnspireerde trackstructuren. Eén nummer kan ik echter wel noemen, en dat is de track Bottom of a Well, waar naar mijn ongezouten opinie, deze plaat thuis hoort.

Releasedatum: 12-05-2017 | Label: Argonauta Records | Facebook

Tracklist:

01. Beauty In
02. I Am
03. SwitchingCircuits
04. Alive
05. Born With a Hammer
06. Top of the Mountain
07. Bottom of a Well
08. March in Time
09. Beauty Out

Tags: , , , ,

FacebookTwitter