Arkaik – Nemethia

Sciencefiction en technische death metal blijft een verdomd lekkere combinatie!
75/100

Sciencefiction en technische death metal, het blijft toch een verdomd goede combinatie! Ik bedoel, wat is er immers meer metal dan H.R. Gigers Alien? Ook Arkaik combineert graag beide liefdes en levert via Nemethia alweer de vierde voltallige productie af in elf jaar tijd. Kan slechter toch?

Zoals het een goede tech-death band betaamt, blijkt Nemethia een energieke wervelwind te zijn, waarin de frisse winden van technisch vingergepingel zich veilig wanen en de drumsalvo’s zich als machinegeweren in het oog van de storm ontwaren. Mocht je behoefte hebben aan een referentiekader: Arkaik heeft wel wat raakvlakken met bijvoorbeeld The Faceless, The Zenith Passage, Gorguts én Fallujah, om maar even wat te noemen. Technisch, doch met ruimte voor progressieve melodieën en, tussen de hoosbuien door, een wolkje groovende death metal.

Arkaik beweegt zich dus niet in de meer panische hoek binnen de tech-death, waarbij kop en staart in feite zoek zijn. Nemethia is een dynamisch en gelaagd album geworden, waarin genoeg te ontdekken valt, mits je van een intensieve portie moderne metal houdt. Keihard in het oog springen doet de band echter niet, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het enkel de hoogvliegers zijn welke een smaakvolle pot herrie uit de vingers kunnen krijgen!

Releasedatum: 29-09-2017 | Label: Unique Leader Records | Facebook

Trakcklist:
01. Occultivation
02. Of Violence and Pestilence Born
03. Order of Hierogon
04. Dweller on the Threshold
05. Futile State
06. The Eupnean Relic
07. Lifting Amnesia
08. Telegnosis
09. Nexion Stargate

Tags: , , , , , , ,

FacebookTwitter