Ananda Mida – Anodnatius

Leuke, doch niet erg spannende mix van stoner en psychedelica
65/100

Ananda Mida is een muzikaal project uit het noorden van Italië. De band werd opgericht in 2013 en bracht in 2015 hun debuutsingle Aktavas / Passavas uit. Twee jaar later is de eerste full-length getiteld Anodnatius, een feit.

De band profileert zichzelf vanaf het begin af aan vooral door zijn dubbele gezicht: de stijl van Ananda Mida laat zich beschrijven als zowel psychedelica als stonerrock. Vanzelfsprekend komen beide stijlen ruimschoots aan bod op Anodnatius.

Wat het album betreft doet Ananda Mida niet aan intro’s en begint het eigenlijk gewoon meteen met Aktavas, een stonerrock nummer dat hier en daar ook een beetje surfer-achtig klinkt. Ook een track als Anulios is een lekker stonerrock nummer dat wel wat rock en roll swung heeft. Daarnaast heeft het album dus ook een psychedelische kant. Met nummers als Ors, Askokinn en Occasion waan je jezelf terug in de tijd, naar de jaren 70 qua psychedelica en zelfs nog iets verder terug dankzij de blueslijntjes.

De psychedelica op dit album zorgt voor eindeloos lange en sfeervolle klanken. Aan de ene kant zorgt dit voor een stemmig, verhalend album, aan de andere kant betekent dit ook dat nummers af en toe een beetje in elkaar doorlopen en er eigenlijk geen tracks op dit album staan die er duidelijk uit springen.

Anodnatius is een rustig album met twee gezichten: de kant van de stonerrock en de kant van de psychedelica. De oude rock-elementen die je op dit album terugvindt geven het wel iets extra’s, maar dit is niet genoeg om het als sound echt te onderscheiden van andere bands. Daarmee komt het album eigenlijk alsnog als dertiende in een dozijn. Dit betekent niet dat het een slechte plaat is, het betekent slechts dat het moeilijk voor te stellen is dat je dit album echt actief gaat luisteren.

Releasedatum: 23-03-2017 | Label: Go Down Records | Facebook

Tracklist:
01. Aktavas
02. Lunia
03. Kondur
04. Anulios
05. Passavas
06. Ors
07. Askokinn
08. Heropas
09. Occasion

Tags: , , ,

FacebookTwitter