The Vision Bleak – The Kindred Of The Sunset (EP)

Dat smaakt naar meer
70/100

Na het uiteenvallen van Empyrium heeft Markus ‘Schwadorf’ Stock niet stilgezeten. Met The Vision Bleak maken hij en partner in crime Allen B. Konstanz al sinds 2004 duistere metal, met vleugen horror, literatuur en griezelverhalen als voornaamste inspiratie. De gotische horror van schrijvers als Poe, Howard en natuurlijk Lovecraft komen samen met de puntige riffs van Schwadorf en de diepe zangstem van Konstanz, om zo een uniek product voort te brengen. Veel bands proberen een soort ‘horror metal’, maar niemand klinkt als The Vision Bleak.

Dit is slechts een EP voordat het daadwerkelijke zesde album in juni uitkomt. Op de EP staan twee nummers die ook op Into The Unknown staan, de titeltrack en The Whine Of The Cemetary Hound. De titeltrack is een typisch TVB-nummer. Catchy riffs, een krachtige productie en veel catchy zanglijnen. Het brengt niet heel veel nieuws naar de tafel, maar het is altijd goed te horen dat een band zijn kenmerkende stijl blijft behouden. Dan is The Whine Of The Cemetary Hound iets interessanter. Het is een langer nummer, dat iets meer de doom verkent. Dat gebeurde wel vaker, zoals met I Dined With The Swans van het album Set Sail To Mystery. Statige hoorns blazen pompeus achter de akkoorden. Er wordt wat afgewisseld met tempo’s, zodat we ook hier een breed palet van de invloeden van TVB kunnen proeven. Het is prettig dat de heren durven kiezen voor een minder voor de hand liggend nummer, in plaats van de gebaande paden plat te lopen.
The Sleeping Beauty is een cover van Tiamat. Schwadorf en Konstanz blijven dicht bij het origineel, dat met de pompende bass en staccato drums gemaakt lijkt voor hun kunsten. Ironisch genoeg is het het meest catchy nummer op de EP. Het afsluitende Purification Afterglow is een korte, orkestrale compositie die lijkt op het werk van Empyrium, maar dan symfonischer. Nog een kant van de band, maar wel één die niet zo vaak belicht wordt.

Met vier nummers kunnen we niet zo heel veel. Deze EP is ook niets meer dan een zoethoudertje tot het echte werk er is. We hebben een lekker hapje kunnen proeven met twee verschillende nummers en twee extraatjes, maar echt baanbrekend is dit natuurlijk niet. Het maakt wel hongerig naar meer, we kunnen dan ook niet wachten tot de nieuwe plaat van deze horrormeesters op onze virtuele mat valt.

Releasedatum: 22-04-2016 | Label: Prophecy Production | Website

Tracklist:
01. The Kindred Of The Sunset
02 The Whine Of The Cemetary Hound
03. The Sleeping Beauty
04. Purification Afterglow

Tags: , , , , , ,

FacebookTwitter