Stortregn – Singularity

Vuige blackened death met... veel melodie?
73/100

Letten jullie op, blackened death fans? Het Zwitserse Stortregn is namelijk terug met een derde full-length vol vuige, maar melodische, zwartgeblakerde death metal.

Na een kort akoestisch intro, die overgaat in het nummer Enlighten Salvation, weten we het eigenlijk al zeker: dit is zo’n snoeiharde plaat waarop direct het gaspedaal vol wordt ingedrukt, om hem daarna slechts sporadisch weer los te laten. Bijna drie kwartier aan snoeiharde blackened death metal, waarbij de gitaren de overduidelijke hoofdrol spelen. Er wordt gemusiceerd met bijzonder veel muzikaliteit, iets wat in dit genre weleens anders is. De gitaarpartijen zijn catchy, maar klinken desondanks niet gezapig of soft: als dit geen headbangen wordt weet ik het ook niet meer! Met de smerig gruntende en screamende vocalen van Romain Negro als kers op de taart luistert dit album best prima weg.

Waar af en toe de rust terugkeert met een sporadisch akoestisch intro wordt dit vervolgens weer weggeblazen door het snoeiharde muzikale geweld. Het zorgt ervoor dat Singularity genoeg afwisseling bevat, maar nergens verzandt in eindeloos gepiel, moeilijkdoenerij en akoestisch gezever. De vaart blijft er hierdoor goed inzitten.

Echter, het is op deze plaat de productie die roet in het eten gooit. Die is vrij mat, en hoewel alle instrumenten goed tot hun recht komen had het allemaal gerust wat dynamischer gekund.

Desondanks levert Stortregn met Singularity een vermakelijke plaat af. Genoeg afwisseling binnen de muziek en de interessante gitaarpartijen zorgen ervoor dat de aandacht wordt vastgehouden. Afgemaakt met vocals die precies tussen de death en black metal inzitten, hebben we er met Singularity zeker eentje te pakken die de moeite van het luisteren waard is!

Releasedatum: 27-05-2016 | Label: Non Serviam Records | Website

Tracklist:
01. Enlighten Salvation
02. Acosmic Ascendant
03. Crimson Depths
04. Vertigo
05. Omega Rising
06. Aurora
07. Black Moon Silhoette
08. Nightside of Eden
09. Elegy
10. Neverending Singularity

Tags: , , , ,

FacebookTwitter