Ravensire – The Cycle Goes On

Het ene oor in, het andere uit
53/100

Wat vond ik er eigenlijk van? Is meestal de vraag die ik me als eerste stel bij het schrijven van een recensie. Meestal heb ik die mening daarna redelijk snel op papier. Bij het Portugese Ravensire was het echter anders, na de eerste paar luisterbeurten had ik het idee dat ik alweer vergeten was wat ik ook weer luisterde, en echt een constructieve mening kon ik er niet echt van brouwen.

De slechtste bands zijn niet zozeer de bands die heel slecht spelen, maar de bands die je niks doen, die niet weten te raken, niet goed of niet slecht zijn, en totaal geen indruk achterlaten. Ravensire is zo’n typisch voorbeeld van een middelmatige band. Met The Cycle Goes On levert de band alweer het derde album af. Heavy/power metal die zeker muzikaal wat weg heeft van de typische NWOBHM-sound zoals bekend van bands als Iron Maiden. Qua zang doet het dan weer wat meer denken aan Grave Digger.

Ravensire-3-BW

Het tempo ligt gedurende de hele plaat gelijk, en ook de nummers vertonen weinig afwisseling van elkaar. Het is mede daarom dat deze plaat geen uitschieters kent: het kent geen dieptepunten, maar daarnaast ook echt totaal geen hoogtepunten.  Wat wel gezegd mag worden is dat de instrumentbeheersing van een hoog niveau is.

Ravensire’s The Cycle Goes On is een typische hoop middelmatigheid geworden. De mix van heavy en power metal van deze Portugezen zeker niet slecht, dat moge duidelijk zijn, maar echt interessant wordt het nooit. Dit is echt een band die het ene oor in, en het andere weer uit gaat.

Releasedatum: 12-02-2016 | Label: Cruz del Sur Music | Facebook

Tracklist:
01. Cromlech Revelations 
02. Crosshaven
03. Solitary Vagrant 
04. Procession of the Dead 
05. Trapped in Dreams 
06. White Pillars Trilogy: Part I – Eternal Sun 
07. White Pillars Trilogy: Part II – Blood and Gold 
08. White Pillars Trilogy: Part III – Temple at the End of the World 

Tags: , , , , ,

FacebookTwitter

One response to “Ravensire – The Cycle Goes On

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.