Flayed – XI Million (EP)

Groovende mix die je niet stil laat zitten
90/100

Wat krijg je als je de hardrock van AC/DC en Airbourne, het orgaanspel van Deep Purple en een klein vleugje van de Foo Fighters in een blender gooit? Dan krijg je de aanstekelijke, groovende, uptempo hard rock van Flayed, en mijn god, wat klinkt dat lekker zeg!

Het Franse zeskoppige Flayed brengt met XI Million een sterke plaat waarbij de mix van verschillende invloeden duidelijk te horen zijn. Samen vormen die invloeden een magnifieke combinatie die zowel aanstekelijk als energieverwekkend werkt.  

De ep begint al sterk met Eleven Million. De samenklank van het gitaarspel en de hammondorgel brengt je als luisteraar meteen in een stemming waarin je wilt gaan feesten en bewegen. Maar dit is nog maar het begin, halverwege de track wordt pas echt duidelijk waar Flayed toe in staat is. De transitie naar de wat brave AC/DC-achtige klank wordt plotsklaps omgegooid naar een gevecht tussen het voorheen geharmoniseerde geluid van de Hammond en de gitaar. Om de beurt krijgen de gitarist en de toetsenist de mogelijkheid om te laten zien waar ze toe in staat zijn, en dat is een hoop!

Vervolgens is het de beurt aan The Trend is Over. Deze track is iets meer blues georiënteerd dan zijn voorganger, maar dat maakt het niet minder interessant. Hier zijn ook weer de scheurende gitaren en het heerlijk klinkende Hammond orgel te horen. Het is duidelijk dat de muzikanten van Flayed een goede beheersing van de instrumenten hebben, want op geen enkel moment wordt de muziek repetitief.

Gelukkig maar, want verder op de plaat zijn er nog 2 sterke tracks genaamd Shoot the Trail en Rollin’ Monkey. In het bijzonder Rollin’ Monkey. Deze afsluitende track is druk en chaotisch maar geniaal. Een perfecte afsluiter.

Met XI Million levert Flayed een ijzersterke ep af waarbij je je geen enkel moment hoeft te vervelen. De samenklank van de groovende Hammond en de ruige gitaren geven je een flinke energyboost waarbij het bijna onmogelijk is om stil te blijven zitten. Dit smaakt naar meer!

Releasedatum: 04-11-2016 | Label: Kaotoxin Records | Website

Tracklist:
01. Eleven Million
02. Trend is Over
03. Fortunate Son
04. Shoot the Trail
05. Rollin’ Monkey

Tags: , , , , , , ,

FacebookTwitter