Legion of the Damned – Ravenous Plague

Krachtige thrash metal van eigen bodem
88/100

Het moge duidelijk zijn dat Legion Of The Damned tegenwoordig flink aan de weg timmert. De Nederlandse thrash metal band is alweer aanbeland bij album nummer zes die omgedoopt is tot Ravenous Plague. Ditmaal is van label gewisseld en hebben de heren hun onderkomen gevonden bij Napalm Records.

Het recept op Ravenous Plague blijft onveranderd: beukende thrash metal zonder al te veel poespas met de snerpende grunts van Maurice Swinkels. De productie van de nieuwe schijf is lekker clean en de gitaren staan strak in de mix. Het sterke gitaargeluid heeft mede te maken dat Twan van Geel voor het eerst als tweede gitarist te horen is. Dit is vooral te merken aan de melodieuze gitaarlijnen die verweven wordt met de scheurende gitaarlijnen wat ongeveer een blauwdruk van Legion of the Damned is geworden.

De meeste nummers hebben eenzelfde opbouw, maar nummers als Howling For Armageddon en Mountain Wolves Under A Cresent Moon mogen er zeker wezen. Maar het zijn vooral de tracks Summon Al Hate en het briljante Bury Me In A Nameless Grave die het album sieren. Het zijn lekkere meezingers waarbij het refrein met gemak een half uur in je hoofd blijft hangen. No-nonsense thrash metal met pakkende lijnen en refreinen.

Ravenous Plague is een sterk album geworden. Origineel is het allang niet meer daar hoeft Legion of the Damned het ook niet van te hebben. Ze zijn goed in wat ze doen en doen dat elk album weer uitstekend. Blinde aanschaf voor de fans!

Releasedatum: 03-01-2014 | Label: Napalm Records | Website

Tracklist:
01. The Apocalyptic Surge
02. Howling for Armageddon
03. Black Baron
04. Mountain Wolves Under a Crescent Moon
05. Ravenous Abominations
06. Doom Priest
07. Summon all Hate
08. Morbid Death
09. Bury Me in a Nameless Grave
10. Armalite Assassin
11. Strike of the Apocalypse

Tags: ,

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.