Varg – Blutaar

63/100

Varg is bij de paganmetal fans al redelijk bekend vanwege hun vorige album Wolfszeit. Vandaag komt het nieuwe album Blutaar uit via hun nieuwe label Noise Art. Varg kon het niet eens worden met Nuclear Blast over hun muziek waardoor ze gekozen hebben hun eigen weg te gaan. Het nieuwe album zal naar eigen zeggen flink wat melodie en zeer agressief zijn. Laten we het hopen…
Het klinkt allemaal erg vertrouwd en dat voelt goed. Lekker geschreeuw van Freki gemengt met lekkere melodische paganmetal. Hierbij moet je alleen denken aan gitaarwerk, en niet aan fluiten of doedelzakken en dergelijke. Wel ramt het lekker door. Tekstueel gezien is het allemaal wat makkelijk en niet enorm origineel aangezien het veelal over vlees dat van lichamen afgescheurd wordt en heroische overwinningen gaat.

De muziek mist af en toe wat afwisseling. Zo gaat het nummer Wilde Jagd bijna vier minuten met dezelfde melodie door. Het werd zelfs een beetje saai en er zitten geen nieuwe elementen in. Erg jammer. Topper van plaat is toch Invictus; een snel nummer met een goede melodielijn die gewoon goed in elkaar zit.

Blutaar is een lichte teleurstelling geworden. Het niveau van het album Schildfront uit 2008 is niet gehaald en dat is jammer aangezien de band dit makkelijk voor elkaar had moeten krijgen. Er zit veel te weinig variatie in en op sommige punten mist het gewoon wat. Goede band, minder goed album.

Releasedatum: 29-01-2010 | Label: Noise Art | Myspace

Tracklist:
01. Wolfsmond
02. Viel Feind Viel Ehr
03. Invictus
04. Sieg oder Niedergang
05. Blutaar
06. Seele
07. Nebelleben
08. Zeichen der Zeit
09. Wilde Jagd
10. Alter Feind
11. Blutdienst II

FacebookTwitter