FortaRock tijdelijk nieuwe hoofdsponsor voetbalclub NEC

Festival zet alles op alles voor tweede headliner

Twee festivaldagen, twee headliners, zou je zeggen. Alleen ervaart het Nijmeegse festival FortaRock behoorlijk wat tegenwind, zoals ze zelf al eens aangaven op Facebook. Een tijdelijke hoofdsponsor-deal met voetbalclub NEC moet voor (inter)nationale bekendheid zorgen en de tweede headliner richting Nijmegen lokken.

Voor zover Ragherrie weet, is het voor het eerst dat een professionele voetbalclub wordt gesponsord door een festival. Maar zo heel vreemd is het niet, als we de woordvoerder van NEC aan de telefoon mogen geloven. “Zowel NEC als FortaRock zijn een uithangbord voor de stad Nijmegen. Ook vanuit onze club gaan er jaarlijks meerdere medewerkers voor heel andere redenen richting De Goffert (het stadion van NEC, dat in het Goffertpark ligt, waar FortaRock jaarlijks plaatsvindt, red.).”

Thuisshirt NEC

Toen de organisatie van het festival aanklopte bij de commerciële afdeling van de Nijmeegse voetbalclub, was niet zozeer de houding van NEC zelf een probleem. De Klok Logistics, de huidige shirtsponsor, moest bovenal overtuigd worden om tijdelijk de naam van het tricot te laten halen. Na enkele gesprekken kwam een compromis uit de bus waar alle partijen mee kunnen leven. “Op onze beurt zullen wij tijdens FortaRock 2019 de nodige exposure krijgen”, laat De Klok Logistics weten in een reactie. Denk hierbij aan banners op het festivalterrein. “Daarnaast wordt de Tent Stage omgedoopt tot Klok Stage. “

FortaRock laat zelf in een persbericht weten erg gelukkig te zijn met de houding van zowel NEC als de huidige hoofdsponsor. “Dit tijdelijke sponsorschap toont aan dat niets boven de liefde voor de stad Nijmegen gaat. We zijn blij dat we, na de nodige tegenslagen, weer eens een zetje in de rug krijgen, om zo de gewenste tweede headliner over de streep te kunnen trekken.” Op het moment dat dit het geval is, verdwijnt FortaRock weer van de voorkant van het rood-groen-zwarte tenue.

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.