Ragherrie uitgelicht: mei 2017

Highlights van de afgelopen maand

In de categorie ‘uitgelicht’ bespreekt de Ragherrie-redactie de highlights van de voorbije maand. De hoogst gewaardeerde nieuwe releases, de tofste concerten die we mochten bijwonen én vele andere zaken komen aan bod. In deze post: de hoogtepunten van mei 2017.

Recensies

Er sprong in mei 2017 één plaat met kop en schouders bovenuit qua score. Het nieuwe album Berdreyminn van Sólstafir is dan ook een potje progressieve (post-)rock om van te smullen. Ook het Zweedse Below maakte indruk met hun alles verterende doom op Upon A Pale Horse. Enigszins in datzelfde straatje ligt The End is Nigh van (het eveneens Zweedse) Apocalypse Orchestra. We blijven nog even in extreme wateren voor de black metal van Nargaroth. De Duitse band neemt ons op Era of Threnody mee op een reisje door de duisternis.

Berdreyminn van Sólstafir

Tegenover al deze droefenis staat de upbeat power metal van DragonForce. Dit internationale gezelschap heeft met Reaching Into Infinity ook weer een nieuw album in de schappen liggen en dat is er één die niet te versmaden valt. Het Canadese Unleash The Archers is eveneens een band om vrolijk van te worden, zo blijkt na het beluisteren van het nieuwe power/heavy/melodeath-wapenfeit Apex. De post-grungers van Seether kwamen in mei ook met een nieuwe plaat aanzetten, getiteld Poison the Parish, welke bijzonder goed smaakt. De groovende, progressieve (en djenty) klanken van Endless Discontent van het Britse No Sin Evades His Gaze en Welcome to the Freak Show van hun Italiaanse genregenoten Figure of Six completeren de top van dit lijstje.

Een hele rits platen kreeg in mei precies 80 punten. Element van Neo Noire, Silhouettes of Stars van Midnight Odyssey, Sirens & Slumber van Mountaineer, Tremendum van Hate én Hinsides van Tusmørke – het is zomaar een greep uit het gevarieerde aanbod van de afgelopen maand.

Live

Op 13 mei presenteerde de Nederlandse band End of the Dream het nieuwe album Until You Break in W2, Den Bosch. Ragherrie was erbij voor een (foto)verslag. Diezelfde avond vond een paar kilometer verderop Veghel Deathfest II plaats voor liefhebbers van het wat hardere werk.

Belphegor op Veghel Deathfest II

Het weekend daarop (20 en 21 mei) stond in het teken van de semi-finals van de FemME Band Battles in Eindhoven. Op 20 mei vond de eerste halve finale plaats in PopEi, de dag erop volgde de tweede halve finale in het Blue Collar Theater aan de andere kant van het Klokgebouw. Wéér een weekend later, op zaterdag 27 mei, trotseerden we de zomerse hitte en reisden we naar Uden, waar de aangename temperatuur in De Pul (en natuurlijk vooral de geweldige show van Riverside) zorgden dat het goed toeven was.

Daarnaast belden we met Shean Long van de Britse band While She Sleeps én is het vizier inmiddels stevig op de komende festivalzomer gericht. Stay tuned voor meer!

Ragherrie uitgelicht: maart 2017 | Ragherrie uitgelicht: april 2017 | Ragherrie uitgelicht: mei 2017

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.