Ragherrie uitgelicht: maart 2017

Highlights van de afgelopen maand

In de categorie ‘uitgelicht’ bespreekt de Ragherrie-redactie de highlights van de voorbije maand. De best gewaardeerde nieuwe releases, de tofste concerten die we mochten bijwonen én vele andere zaken komen aan bod. In deze post: de hoogtepunten van maart 2017.

Recensies

Maart 2017 was een vruchtbare maand voor black en doom metal; het Engelse Fen wist hoge ogen te gooien met Winter, terwijl Wormwood indruk maakte met Ghostlands: Wounds From A Bleeding Earth. Tel daar de aansprekende nieuwe releases Earthen van Oceanwake en de aangename verrassingen A Subtler Kind of Light van Locust Leaves en het self-titled album van Illimitable Dolor bij op, en het moge duidelijk zijn dat maart een goede maand was voor de liefhebbers van progressieve en sfeervolle vormen van extreme metal. 

Onze zuiderburen zijn ook deze maand weer goed vertegenwoordigd. Gnosis van Saille en Into the Arms of Darkness van Marche Funèbre konden allebei op veel bijval rekenen in het Ragherrie-hoofdkantoor. De smakelijkste Nederlandse platen waren onmiskenbaar Kwintessens van Dodecahedron, de ep Seven van het Eindhovense The Royal en het lekkere nieuwe album van The Charm The Fury, getiteld The Sick, Dumb & Happy.

The Charm The Fury – The Sick, Dumb & Happy

Liefhebbers van laatstgenoemde (core)bands doen er goed aan de nieuwe Fit For an Autopsy-plaat The Great Collapse eens te checken; lekker beuken met de Amerikaanse deathcore-giganten! We blijven even hangen in de VS voor het ijzersterke nieuwe album Emperor of Sand van Mastodon; een onvervalste wereldplaat!

Kortom: er was over het hele metalen spectrum weer voldoende interessants te beluisteren, of het nu de nieuwe hardrockplaat Sunbound is van Brother Firetribe (de andere band van Nightwish-gitarist Emppu), de black/death-hybride Demonic Resurrection uit India, die met Dashavatar een lekkere pot ‘hindoe metal’ presenteerden, of het Zweedse heavy/doom-collectief Alastor die debuteerden met Black Magic – voor ieder was er deze maand wel wat wils!

Live

Ook afgelopen maand was onze concertagenda weer goedgevuld. 013 in Tilburg was ‘the place to be’, met o.a de shows van DOOL en GGU:LL op 17 maart in de Jupiler zaal en de lekkere rock van Danko Jones (met Audrey Horne) een dagje later op datzelfde podium. Eerder, op 9 maart, deden de proggers Devin Townsend, Leprous en Between the Burried and Me 013 al aan, al speelde deze avond zich af in de grote zaal.

Devin Towsend tijdens zijn overtuigende show in 013

Ook buiten Brabant (en zelfs buiten Nederland) viel er genoeg te genieten. Net als vorig jaar vloog onze fotograaf Ton Dekkers weer naar het mediterrane eilandstaatje Malta voor de derde editie van Metal over Malta. In Nijmegen waren we op 20 maart aanwezig bij de lekkere rock’nroll-show van Horisont (met support van ’77 en Black Mirrors) in Merleyn, en in Arnhem genoten we vier dagen later van een avondje sfeervolle black/doom metal met Turia, Marche Funèbre en Primordial. Tussendoor deden we ook nog verslag van Amon Amarth (met Dark Tranquillity en Omnium Gatherum) in TivoliVredenburg te Utrecht.

April belooft een drukke en veelzijdige maand te worden en ook de concertagenda stroomt alweer lekker vol. Stay tuned voor meer! \m/

Ragherrie uitgelicht: januari 2017 | Ragherrie uitgelicht: februari 2017 | Ragherrie uitgelicht: maart 2017

FacebookTwitter