Ragherrie uitgelicht: juni 2017

Highlights van de afgelopen maand

In de categorie ‘uitgelicht’ bespreekt de Ragherrie-redactie de highlights van de voorbije maand. De hoogst gewaardeerde nieuwe releases, de tofste concerten die we mochten bijwonen én vele andere zaken komen aan bod. In deze post: de hoogtepunten van juni 2017.

Recensies

Juni begon al goed met de release van het nieuwe SikTh-album The Future in Whose Eyes? en daarna wist Vintersorg zelfs 90 punten te scoren met het ijzersterke Till Fjälls Del II. Carach Angren hield deze maand de Nederlandse eer hoog met de release van hun nieuwste brokje horror black metal Dance And Laugh Amongst the Rotten. Over black metal gesproken: twee nieuwe projecten van bekende (black)metal-muzikanten debuteerden in juni op indrukwekkende wijze; Ivar Bjørnson (Enslaved) liet zijn experimentele kant zien met Hydrogen van ‘zijn’ BardSpec, terwijl Frank ‘The Watcher’ Allain (Fen, De Arma) de zaakjes wat meer orthodox hield op het folky black metal-debuut Oathbearer van zijn nieuwe kindje Fellwarden.

Carach Angren – Dance and Laugh amongst the Rotten

Grote namen als Iced Earth (Incorruptible), Tankard (One Foot in the Grave) en Anathema (The Optimist) scoorden ook allemaal meer dan 80 punten en alsof dat nog niet genoeg is om van te genieten, konden ook The Grand Annihilation (Tombs) en Will of the Strong van ‘good old’ White Skull op onze bijzondere goedkeuring rekenen.

Live

Op het live-front was juni 2017 een uiterst veelzijdige en drukke maand voor Ragherrie. Natuurlijk gaat de meeste aandacht uit naar ‘grote’ evenementen, zoals Graspop Metal Meeting 2017, Deep Purple in Ziggo Dome, de optredens van Alter Bridge en Slayer in 013 én de veelbesproken ‘inhaalshow’ van Five Finger Death Punch in diezelfde zaal. Daarnaast waren we ook aanwezig bij Jera On Air 2017 en het nieuwe (en eveneens Limburgse) festival Midsummer Prog.

Slayer in 013

De shows van Epica in Bibelot, de dvd-opnames van Heidevolk in Arnhem en het gitzwarte optreden van Rotting Christ in de Arnhemse Willemeen konden we ook al niet aan ons voorbij laten gaan – en dan vergeten we nog bijna dat deze maand ook de finale van de FemME Band Battle plaatsvond.

Enfin, u krijgt het idee: verveeld hebben we ons niet de afgelopen maand. Ook voor juli staat er weer een hele waslijst aan nieuwe releases en vette shows op de planning en dus sluiten we af zoals altijd: stay tuned voor meer!

Ragherrie uitgelicht: april 2017 | Ragherrie uitgelicht: mei 2017 | Ragherrie uitgelicht: juni 2017

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.