Ragherrie uitgelicht: februari 2017

Highlights van de afgelopen maand

In de categorie ‘uitgelicht’ bespreekt de Ragherrie-redactie de highlights van de voorbije maand. De best gewaardeerde nieuwe releases, de tofste concerten die we mochten bijwonen én vele andere zaken komen aan bod. In deze post: de hoogtepunten van februari 2017.

Recensies

In februari scoorden liefst vijf albums 90 (of meer) punten. Daarvan waren er vier die als black metal bestempeld kunnen worden. Onze buurlanden deden het opvallend goed; het Vlaamse Wiegedood blies ons omver met De Doden Hebben het Goed II, terwijl het Duitse Fjoergyn wist te imponeren met Lvcifer Es. Ook het debuut van het Amerikaanse Pillorian, Obsidian Arc, en EOD: A Tale of Dark Legacy van het Franse The Great Old Ones harkten een monsterscore bij elkaar.

Géén black metal maar wel bijzonder lekker is het nieuwe The Immortal Wars van Ex Deo (93 punten) – en van die symfonische death metalband uit Canada is het maar een klein bruggetje naar de melodeath van Mors Principium Est en Wolfheart. Beide Finse bands wisten onze nekspieren in beweging te krijgen met respectievelijk Embers of a Dying World en Tyhjyys.

Ex Deo – The Immortal Wars

Liefhebbers van alles wat ‘post’ is, konden ondertussen hun hart ophalen met het sludgy Surrounding the Void van Palmer en het heerlijk dromerige The First Corpse of the Moon van Lethe.

Live

Afgelopen maand waren we drie keer in Tilburg voor vette shows in 013. Op 2 februari wisten de thrashende oudgedienden van Kreator hun reputatie waar te maken, al wisten ook de drie support acts (Aborted, Soilwork en Sepultura) te bekoren. Amper bekomen van al dit geweld, waren we twee dagen later weer in 013 toen Chelsea Grin (met hulp van o.a. Betraying the Martyrs) de zaal aan gort speelde met een potje stevige deathcore. Elf dagen later ging A Day To Remember er op hun eigen (lees: wat toegankelijkere) manier nog eens dunnetjes overheen.

Sepultura maakte indruk als support van Kreator in 013

Drie dagen later, op 18 februari, reisden we af naar Amsterdam om Avenged Sevenfold (en special guests Disturbed) aan het werk te zien in de Ziggo Dome. Een week daarvoor waren we ook al in de hoofdstad voor een foto-verslag van ‘de grootste Pink Floyd-experience van Nederland’ met Infloyd in AFAS Life, de voormalige HMH. Tot slot was onze fotograaf Ton op 19 februari aanwezig in Patronaat, Haarlem voor de 10e verjaardagstournee van de Finse female fronted metalband Amberian Dawn.

Interviews

In februari hingen we aan de lijn met Emmure-zanger Frankie Palmeri voor een interessant gesprek. Ook plaatsten we interviews met Sirenia-meesterbrein Morten Veland en frontdame Noora Louhimo van Battle Beast. Ook hadden we een gezellige tête-à-tête met Fursy Tessier over ‘zijn’ Les Discrets.

Na het korte maandje februari is de lijst met promo’s, live-shows en interviews die voor maart gepland staan, alweer goed gevuld. Stay tuned voor meer! \m/

Ragherrie uitgelicht: januari 2017 | Ragherrie uitgelicht: februari 2017

FacebookTwitter