Ragherrie fotografen: de beste foto’s van 2016

In 2016 stonden er weer enorm veel leuke, interessante, mooie, lekker harde, prachtige en/of raggende clubshows en festivals op het programma. Nadat we afgelopen week al de jaarlijstjes van onze redacteuren publiceerden, is het nu de beurt aan onze fotografen! Zij selecteerden allemaal hun favoriete foto uit 2016 die ze voor Ragherrie schoten. Grote namen maar ook meer obscure artiesten werden op de gevoelige plaat vastgelegd op locaties door heel het land.

Voor een overzicht van alle shows waar Ragherrie het afgelopen jaar verslag van deed, kijk je hier. Maar welke bands zien we nu precies op onderstaande ‘uitverkoren’ foto’s? En waar werden de foto’s in dit overzicht gemaakt? Hieronder vind je al deze informatie.

Andre Schröder bijt (op basis van de beginletter van zijn voornaam) het spits af. Hij koos een foto die hij maakte van Grave Pleasures toen deze band als support speelde voor Tribulation in Doornroosje in januari van het afgelopen jaar. Bernard Bodt leverde met zijn (exclusieve) foto van het concert van Slayer in Doornroosje in juni 2016 óók een plaatje van Nijmeegse makelij. Dat fancy lichten en een foto-pit maar bijzaak zijn, bewijst de foto die Frido Stolte in april schoot van Distillator tijdens PitFest in het Drentse plaatsje Erica.

De foto van Gerard van Roekel werd in juni gemaakt bij het optreden van Melvins in Paradiso, Amsterdam. Voor het ‘plaatje van 2016’ van Kay Lucas keren we (alweer) terug naar Nijmegen, waar in februari de Amerikaanse goblins van Nekrogoblikon het zaaltje van Merleyn aan gort speelden. Hoogste tijd voor een wat recentere foto! Kelly Thans leverde een plaatje aan dat ze schoot bij Tarja in Patronaat, Haarlem in oktober 2016.

Hey! Een festivalfoto! Maarten de Boer koos een foto van Architects die hij maakte tijdens FortaRock 2016 in (u raadt het nooit) Nijmegen uit voor dit jaaroverzicht. Ook Marjolein Regterschot leverde een festivalshot aan; gemaakt van Metal Church op Dynamo Metal Fest 2016. We blijven even in Eindhoven. Ton Dekkers schoot een mooi plaatje van Delain in Dynamo toen de Nederlandse band daar in mei speelde.

Last but not least: William Richards. Zijn foto van Blessthefall werd gemaakt in Melkweg, Amsterdam tijdens het Impericon Festival in mei.

Zo divers als deze tien foto’s waren de shows en festivals die we dit jaar mochten bijwonen. Ook voor 2017 staat alweer het nodige op de planning dus stay tuned voor al het live-lekkers van komend jaar!

FacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.